Datum objave: 05. Kolovoz 2023

INCIDENT KOD KNINA / HOS -ovci pokušali proći punkt koji je policija blokirala, privedeni su radi kriminalističke obrade

Diana Ferić
Diana Ferić

PU Šibensko – kninska objavila je priopćenje o postupanju policijskih službenika prema više osoba. danas u Kninu. Iako se to ne navodi izrijekom, očito je da je riječ o HOS-ovcima, koji su u subotu ujutro zaustavljeni na prilazima Kninu. Među njima je bio i Marko Skejo. 

‘U 7,58 sati na križanju državne ceste D-33 s cestom koja vodi u mjesto Biskupija, na postavljenom prometnom punktu na kojem policijski službenici reguliraju promet prema gradu Kninu radi nesmetanog odvijanja proslave VRO Oluja, zaustavljena je kolona vozila koja je htjela nastaviti put prema Kninu tim pravcem umjesto alternativnim preko mjesta Biskupija, a koje pravce je policija i ranije najavila u javnosti.

Prvi vozač u koloni nije htio poslušati upozorenje i naredbu policijskih službenika već je pokušao proći punkt u čemu je spriječen, a nakon čega su ostali vozači blokirali obje kolničke trake ceste D-33.

Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja osobe su dovedene u prostore policije te je u tijeku kriminalističko istraživanje.‘- navodi se u priopćenju PU Šibensko – kninske.

Riječ je, kako piše Dalmacija Danas, o članovima Udruge veterana 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban. Oni su, doznaje Dalmacija Danas, na kraju u policijskim maricama prepraćeni u Šibenik.

“Mi smo ‘Za dom spremni’ i to je razlog”, govori Anita Martinović, tajnica Udruge veterana 9. bojne HOS-a u objavljenom videu. “Svi mogu prolaziti i ići u Knin, ali mi ne možemo. Koja je ovo slijepa država, što je ovo? Ja znam da si svjestan ovoga, ja vidim sve. Piši prijave, a mi idemo naprijed”, govori jedan od HOS-ovaca policajcu.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: