Datum objave: 18. Srpanj 2023

KRISTIJAN STANIČIĆ U ŠIBENIKU / u dosadašnjem dijelu srpnja u Hrvatskoj je ostvaren turistički promet jednak kao i lani u ovo vrijeme

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas je u Šibeniku održan koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s turističkim zajednicama s područja Šibensko-kninske županije. Sastanku su, uz Kristjana Staničića, direktora HTZ-a i Krešimira Šakića, direktora TZ Šibensko-kninske županije, prisustvovali i predstavnici 18 turističkih zajednica gradova i općina s područja županije.

Na samom početku sastanka direktor Staničić je naglasio kako hrvatski turizam u dosadašnjem dijelu godine ostvaruje pozitivne trendove u vidu rasta turističkog prometa. „Od početka godine do jučer u Hrvatskoj je ukupno ostvareno preko 9,2 milijuna dolazaka te gotovo 42 milijuna noćenja što je 12 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja nego lani, dok je u dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno oko 2,5 milijuna dolazaka i 14,5 milijuna noćenja što ja na razini srpnja lani. Trenutno u zemlji boravi preko 910 tisuća turista, a pritom u Šibensko-kninskoj županiji trenutno boravi preko 60 tisuća“, poručio je direktor Staničić.

Nakon posebne prezentacije Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma, u kojem su identificirani konkurentni i autentični turistički doživljaji Hrvatske i koji za cilj ima repozicioniranje Hrvatske u smjeru premium destinacije, na koordinacijskom sastanku se govorilo i o planiranim promotivnim aktivnostima na emitivnim tržištima do kraja godine te očekivanim rezultatima u ostatku godine.

U županiji u dosadašnjem dijelu godine bilježimo preko 420 tisuća dolazaka i 2,3 milijuna noćenja što u odnosu na lani predstavlja rast u dolascima od 5 posto, dok su noćenja na razini lanjskih. Pred nama su udarni tjedni, špica sezone je tek započela i pred nama su intenzivni dani tijekom kojih moramo zadržati kvalitetu usluge i zadovoljstvo gostiju jer samo tako možemo dugoročno graditi imidž županije kao kvalitetne i održive turističke regije“, zaključio je Šakić

Iz kategorije: Vijesti