Datum objave: 08. Lipanj 2023

TJELOVO / Vjernici Šibenika svetkovinu Tijelova proslavili misnim slavljem u katedrali svetog Jakova i tijelovskom procesijom.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Vjernici Šibenika svetkovinu Tijelova proslavili su zajedničkim misnim slavljem u katedrali svetog Jakova i svečanom tijelovskom procesijom.
Euharistija je ustanovljena na posljednjoj večeri. Tada je Isus pokazao svojim učenicima što će činiti njemu na spomen. Ono što kruh i vino označuju – Tijelo i Krv Kristovu – dogodit će se na Veliki Petak. Isus će sebe dati za spas svijeta. Po svetoj misi to predavanje Isusa za spas svijeta neprestance traje već gotovo 2000 godina. Bog nam se u Isusu darovao na najkonkretniji način. Postao je hranom za nas da njegovo razdavanje za spas svijeta ne prestane nikada. Neizmjerna Božja ljubav našla je načina da Bog uvijek ostane s nama, da se trajno možemo s njime sjedinjavati do onog konačnog susreta Oči u oči, Licem u lice.
Gospodin nas hrani uskrslim, vječnim životom, kruhom s neba. Samo s njime možemo pobijediti sve nevolje prolaznosti ovoga svijeta. Samo s njime možemo provoditi, kako bi se danas reklo: ekologiju duha. Sačuvati dušu od prljavštine grijeha koji nas želi odvojiti od Gospodina.
Blagdan Tjelova prilika je za susret s Kristom čiste duše i ponizna duha.

Iz kategorije: Vijesti