Datum objave: 16. Svibanj 2023

POPLAVA / Bitku s poplavavama širom Hrvatske vodi 606 vatrogasaca s 241 vatrogasnim vozilom, civilna zaštita i Hrvatska vojska

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Bitku s poplavom širom Hrvatske vodi 606 vatrogasaca s 241 vatrogasnim vozilom, civilna zaštita i Hrvatska vojska. Najviše intervencija u kojima je sudjelovalo 149 vatrogasca sa 73 vozila bilo je u Zadarskoj županiji u Gračacu, Obrovcu, Benkovcu, Lišanima Ostrovičkim i Turnju. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Matej Rudić priopćio je da je, iako kiša i dalje jako pada, vodostaj Zrmanje u opadanju pa je stanje u poplavljenom Obrovcu bolje. S druge strane u Gračacu je situacija i dalje kritična jer voda neprestano dotječe u poplavljene dijelove grada. U borbi s poplavama i obrani naselja od nabujalih voda uz vatrogasce sudjeluju pripadnici Civilne zaštite i Hrvatske vojske. 

U Šibensko-kninskoj županiji zabilježeno je najviše intervencija na području Knina i Srime gdje je ispumpavana voda iz poiplavljenih podruma i prizemlja kuća i uklanjane grane s prometnica. Vatrogasci su radili i na izvlačenju jedne osobe iz vozila koje je ostalo zarobljeno te podizanju „zečjih nasipa”. U intervencijama na području Šibensko – kninske županije sudjelovalo je 55 vatrogasaca s 24 vatrogasna vozila.

Problema zbog kiše, nevremena i bujičnih voda bilo je i u Splitsko-dalmatinskoj županiji, najviše u Splitu, Marini i Supetru. 

Foto: Zadarska županija 

Iz kategorije: Vijesti