Sidebar Menu

Datum objave: 24. Veljača 2023

POSLOVNA PRILIKA / Iskra brodogradilište Šibenik s partnerom iz Turske konkurira za gradnju električnih brodova za Jadroliniju

Diana Ferić
Diana Ferić

 Među sedam ponuda koje su stigle na natječaj za gradnju električnih trajekata za Jadroliniju je i zajednička ponuda Iskra brodogradilišta Šibeniki jednog brodogradilišta iz Turske, kako piše Novi list , na temelju informacija koje su dobili iz tog nacionalnog putničkog brodara.

Rok za predaju zahtjeva za sudjelovanje u Natjecateljskom postupku uz pregovore s ciljem sklapanja Okvirnog sporazuma istekao je 22. veljače, a. stiglo je sedam zahtjeva.

U Jadroliniji ima rok od dva mjeseca (šezdeset dana) za pregled zaprimljene dokumentacije, te se potom znati tko može sudjelovati u daljnjem tijeku postupka.

Novi list neslužbeno saznaje kako je među zahtjevima pet stranih brodogradilišta, dok su od naših interes iskazali kraljevičko brodogradilište Dalmont Ivana Ivića i Brodotrogir Cruise, ali domaćim snagama valja pridodati i šibensko brodogradilište Iskra koje za ovaj posao konkurira u partnerstvu s jednim turskim brodogradilištem.

Jadrolinija je prethodno objavila natječaj i počela postupak javne nabave za gradnju tri putnička broda na električni pogon, procijenjene vrijednosti 45 milijuna eura, čija bi se izgradnja sufinancirala iz europskih fondova.

Kako je objavljeno u dokumentaciji o nabavi, riječ je o tri putnička broda bez emisije štetnih plinova, odnosno na električni pogon, a namijenjeni su za prijevoz putnika i tereta, svaki kapaciteta 389 putnika, s osam članova posade.

Pored opće plovidbe brod treba biti projektiran i za potrebe plovidbe na državnim brodskim linijama Mali Lošinj – Susak, Šibenik – Vodice i Suđurađ – Dubrovnik.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.