Datum objave: 12. Prosinac 2022

POPLAVA / Vatrogasci, Hrvatska vojska, HGSS i Civilna zaštita brane od poplava ugrožena područja Banovine koja su 29. prosinca 2020. teško stradala u katastrofalnom potresu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Vatrogasci, Hrvatska vojska i Civilna zaštita bore se s nabujalim rijekama i pokušavaju obraniti od poplava ugrožena područja Banovine koja su 29. prosinca 2020. teško stradala u katastrofalnom potresu čije posljedice još nisu sanirane. Situacija je najteža području Dvora na Uni, Sunji i Hrvatske Kostajnice. Tamo je uz 100 vatrogasaca koji rade na zaštiti stambenih i gospodarskih objekata, podizanju zečjih nasipa i brana, učvršćivanju nasipa i ispumpavanju vode, temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika upućeno dodatnih 70 vatrogasaca iz Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije. Uz vatrogasce i Civilnu zaštitu za svaku kuću bore se pripadnici HGSS, Civilna zaštita i Hrvatska vojska koji ulažu maksimalne snage u obranu od poplava. Noćas su neka naselja na području Dvora bila potpuno odsječen vodom. Do žitelje koji su ostali u njima probijaju se vatrogasni čamca, a pripremljena je, ako se situacija pogorša, njihova evakuacija.
U protekla 24 sata vatrogasci i Civilna zaštita morali su intervenirati i na poplavama ugroženim područjima Zagrebačke, Požeško-slavonske, Ličko-senjske, Brodsko-posavske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Foto: MORH, HVZ, DVD Dugo Selo, Radio Banovina, HGSS

Iz kategorije: Vijesti