Datum objave: 21. Listopad 2022

ISKRA BRODOGRADILIŠTE ŠIBENIK: Zbog popunjenih navoza i novih poslova Iskra brodogradilište Šibenik traži radnike i širi svoje stručne i rade timove.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zahvaljujući uspješnom poslovanju i popunjenosti svih kapaciteta Iskra brodogradilište Šibenik otvara nova radna mjesta. Upravo su raspisali natječaj kojim nude posao brodomontera, voditelja projekata u pogonima remonta i novogradnje, CNC operatera, brodskih stolara i vatrogasaca. Zbog povećanog obujma posla u svim segmentima rada traže i zavarivače, bravare, tokare, brodske mehaničare. Nude stimulativne plaće i dobre radne uvjete. Radnicima koji dolaze na rad u Šibenik iz drugih područja Hrvatske i regije, Iskra je osigurala besplatan smještaj u svom objektu unutar brodogradilišta.
-Navozi Iskra brodogradilišta Šibenik puni su do kraja godine, a pri kraju je i popuna kapaciteta za remontnu sezonu od 1. siječnja do 30. lipnja 2023. godine. Zbog rasta i proširenja poslovanja želimo proširiti svoje stručne i radne timove, a svojim zaposlenicima osim stimulativnih plaća uz već postojeće namjerava uvesti i nove pogodnosti - kaže Roko Vuletić, direktor Iskra brodogradilišta Šibenik.
Kada je riječ o novim zapošljavanjima i osiguravanje potrebne radne snage surađuju s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i sa stručnim srednjim školama i fakultetima te provode i prekvalifikacije radnika. Zbog nedostatka radnika u Šibeniku i cijeloj Hrvatskoj doveli su i radnike iz Indije, Nepala, s Filipina. Jedan od njih je i Indijac Laxman Isaru koji zadovoljan uvjetima rada i plaćom kaže: -Tri godine sam u Hrvatskoj. Bio sam u Splitu do proljeća, a kada je počelo zapinjati s plaćom došao sam i Iskra brodogradilište i ne bi radio više nigdje nego ovdje u Šibeniku.

Iskra brodogradilište Šibenik je perspektivna tvrtka koja je svoju vrijednost potvrdila u teškim i složenim uvjetima globalne krize o čemu svjedoče i krcati navozi. Zapošljavaju trenutno 178 radnika i pedesetak kooperanata, a godišnji prihod im je 20 milijuna eura. Uspješno su odgovorila na sve poslovne izazove i popunili sve svoje kapacitete. Sada popunjava svoje timove da bi mogla napredovati, zadržati razinu izvrsnosti koju je postigla i širiti svoje poslovanje. Da bi to postigli svojim zaposlenicima osim stimulativnih plaća, osigurava i druge pogodnosti te brine za kvalitetu njihovog života i dobre uvjete rada. 

Iz kategorije: Vijesti