Datum objave: 04. Listopad 2022

Restoran „Pellegrini” osvojio prestižne titule u izboru najboljih hrvatskih restorana. Ima najbolju vinsku kartu u Hrvatskoj i Jakova Ujakovića, najboljeg mladog chefa.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Restoran „Pelegrini” šibenskog barda kulinarstva i gastronomije Rudolfa Štefana osvojio je dvije prestižne titule na na izboru najboljih hrvatskih restorana i chefova koji organiziraju Jutarnji list” i časopisa „Dobra hrana” pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice. Nagradu "Andrej Barbieri", koja se dodjeljuje mladim chefovima u usponu dobio je mladi chef „Pelegrinija” Jakov Ujaković. Uz to „Pelegrini” je proglašen restoranom s najboljom vinskom kartom u Hrvatskoj, a priznanje je primio njegov sommelier Branimir Vukušić.

Nagrada za najbolji tradicionalni restoran pripala je splitskom restoranu „Dvor”, zagrebački restoran „Tekka” najbolji je hrvatski restoran u kategoriji kreativne urbane kuhinje, a u kategoriji hotelskih restorana visoke kategorije najboljim je proglašen „Cap Aureo” rovinjskog „Grand Park Hotela” dok je u kategoriji najboljih restorana visoke kuhinje pobijedio zagrebački restoran „Noel”. Titulu hrvatskog chefa godine osvojio je Hrvoje Kroflin iz restorana „ManO2”.

Iz kategorije: Vijesti