Datum objave: 23. Svibanj 2022

ŠIBENSKE PODUZETNICE KAO PROMOTORICE ŠIBENIKA / Poslovne žene iz cijele Hrvatske družile se i uživale u Šibeniku

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska konferencija poduzetnica, u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih  žena Krug prvi put je i to proteklih dana  održana u Šibeniku, a domaćini, članice Udruge poslovnih žena Krug Šibenika koja posluje u sklopu te nacionalne udruge i njezina predsjednica, Šibenčanka Zorana Ivić potrudile su da na tom skupu na najbolji način promoviraju Šibenik i njegovu baštinu.

Tako je jedan od okruglih stolova na  kojem su sudjelovale poduzetnice iz cijele Hrvatske nosio naziv “Baština”, a na njemu je bilo riječi o spoju baštine i poduzetničke ideje.  Gošća je bila šibenska kreatorica Karmen Herceg koja u dijelu svog rada spaja upravo to pa su bili predstavljene haljine koja je ona sašila za Srednjovjekovni sajam te stara i nova odora Šibenske gradske straže koje je ona izradila. Šibenski publicist  novinar Stanko Ferić upoznao ih je s obnovom proizvodnje starog šibenskog desertnog vina Maraštine, za koje su između dva svjetska rata šibenski vinari dobivali međunarodne nagrade I titule, a nedavno je obitelj Sladić iz Plastova obnovila njezinu proizvodnju po staroj recepturi.

 
Obilazak Šibenika također je bio pomalo neuobičajen jer su  predstavljene zanimljive priče o poznatim Šibenčanima  i nekih šibenskim fenomenima koje se ne mogu pronaći u aktualnoj literaturi i  na Internetu poput najmanjeg “najvećeg” trga u Šibeniku na kojem je rođeno četvero šibenskih velikana.
 
U šetnji gradom naišle su na Dina Karađolu, direktora TZ Grada Šibenika i rado s njim popričale, a nisu zaobišle i jednu od novih šibenskih atrakcija  brendova – Deni design. 
 
Obišle su brodom i tvrđavu svetog Nikole, Šibeniku je bila posvećena  svečana večera jer su u zanimljivoj interakcijskoj igri sve sudionice an poklon dobile šibenske proizvode od suvenira do nakita i kozmetičke linije an bazi magarećeg mlijeka koji je razvila obitelj Borovec u Radučiću, u Šibensko – kninskoj županiji.
 
 
U svakom slučaju šibenske poduzetnice se dale  sve od sebe i kao promotorice svog grada i Županije. Poduzetnice su bile smještene u biseru šibenske turističke ponude, hotelu Bellevue u kojem je održana i svečana večera.
Iz kategorije: Vijesti