Datum objave: 21. Travanj 2022

STANKO KARAMAN: Tko i zašto ugrožava život legendarnog Miše Kovača? Nije u šoldima sve!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

StankoKaraman, fotoreporter i novinar komentirao je činjenicu da će legendarni Mišo Kovač održati koncert u Splitu. Pita se "tko i zašto ugrožava život legendarnog Miše Kovača?", prenosimo s portala Dalmacija danas

Evo što je još napisao:

"Kao iz vedra neba pojavila se najava koncerta Mate Miše Kovača na Starom placu u Splitu. Nemalo je onih koji su ostali zapanjeni tom viješću, a posebno nakon njegove telefonske najave na TV Novi kada su njegove riječi titlovane iz razloga što su teško izgovarane. Sve to navelo me da otvoreno zapitam: „Tko i zašto ugrožava život legendarnog Miše?“ Ovi redci makar donekle će odgovoriti na to pitanje, a priča teče ovako:

Krajem 2018. godine Mišo je i s temperaturom od 39C nastupio u splitskoj Spaladium areni. Njegovo zdravstveno stanje bilo je veoma kritično što mi je potvrdio i bivši gradonačelnik Andro Krstulović Opara kada sam mu, na Mišinu zamolbu, uručio moju monografiju „Mate Mišo Kovač – Dalmacijo, pismo stara“. „Moja supruga mu je u KBC- u Split umnogome pomogla u tim kritičnim trenucima, pa se izvukao“. Mišo je želio pošto poto nastupiti i tako se oprostiti i zahvaliti splitskoj publici.

Nakon toga 2019. godine opet je uslijedio, nazovi oproštajni, koncert u Zagrebačkoj areni. Na sceni se pridržavao o stalak mikrofona, na njegovom licu pojavili su se grčevi što je ukazivalo na to da je njegovo tijelo u bolovima. Na kraju koncerta u backstageu mi se požalio: „Stanko, ja ne mogu više pjevati“. Ali, nakon toga odmah je najavljen njegov koncert u Istri koji je ipak otkazan s obrazloženjem da je u pitanju viroza.

U kolovozu 2021. godine Mišo završava u zagrebačkoj bolnici gdje provodi trideset dana na aparatu. U rujnu iste godine stiže u Strožanac kod prijatelja Tonija Božikovića koji ga godinama ugošćuje. Tu se izlaže naporima, snima spotove držeći se za ogradu terase i sjedeći na stolici. Taj napor ga je stajao pogoršanja zdravlja zbog čega u kratkom vremenu čak tri puta završava u splitski KBC.

I sada nakon svega , eto ti opet najave mega koncerta. Zašto ako se već oprostio od splitske publike? Odgovor je- zbog love. E, ali iz mog razgovora s Mišom, on ne vodi računa o novcu , po njemu brigu o financijama vodi njegova treća po redu supruga Lidija. A kada je riječ o financijama, ja doživih i ovo: Nakon što sam tiskao monografiju „Mate Mišo Kovač – Dalmacijo, pismo stara“ do mene je došla informacija da, navodno, Mišo stoji loše s financijama. To me ponukalo da svoj čitavi honorar dobiven od Hanza medije – PJ Slobodna Dalmacija od nekoliko desetaka tisuća kuna uplatim na Mišin račun. Smatrao sam da činim dobro djelo prema prijatelju. I onda na dan Mišinog 80- tog rođendana šok. Slobodna Dalmacija izdaje poseban prilog na dvanaest stranica kao doprinos proslavi rođendana naše legende. Jedne večeri Mišo me nazove i pita: „Stanko, kada će Slobodna izvršiti uplatu za taj prilog?“ Ostao sam zapanjen, pojašnjavao sam mu da je to doprinos Slobodne Dalmacije obilježavanju njegovog rođendana...

U tuđi džep nije pristojno ulaziti, ali je pristojno zapitati: „ Zar zaista naša legenda, nakon koncerata i koncerata, dvorana i dvorana, stadiona i stadiona, nakon albuma i albuma (tih preko 20 milijuna), nije mogla osigurati bezbrižnu starost i tako se, kao i naše mnoge glazbene zvijezde , na dostojanstven način oprostiti od svjetala pozornice?“, napisao je Karaman.

 

Iz kategorije: Vijesti