Sidebar Menu

Datum objave: 16. Prosinac 2021

ISTRAGA / Muškarac i žena krivotvorili potvrde o higijenskom minimumu za ugostitelje i njihove zaposlenike

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog sumnje da su krivotvorili isprave za 13 zaposlenika u ugostiteljskim objektima koje su oni koristili kao prave šibenska policija je, nakon kriminalističke obrade prijavila 55-godišnjaka i 63-godišnjakinju te 13 korisnika tih lažnih potvrda. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni 55-godišnjako i 63-godišnjak tijekom svibnja i lipnja 2018. i u razdoblju od travnja do lipnja 2019. godine s ciljem pribavljanja imovinske koristi,a na zahtjev petero vlasnika, suvlasnika ili voditelja poslova u restoranima na području Vodica, Murtera i Kornata, starosti 28, 29, 30 i dvoje 41 godinu, izrađivali lažne isprave. Krivotvorili su potvrde o položenom zdravstvenom odgoju (Potvrde o higijenskom minimumu) kako bi zaposlenici obrta nesmetano mogli raditi u ugostiteljskim objektima koji se bave hranom,a nisu trebali polaziti tečaj i položiti ispit za dobivanje takve potvrde. Navedene Potvrde osumnjičeni vlasnici, suvlasnici ili voditelji poslova su zatražili da se izrade za njih osobno kao i za njihovih osam zaposlenika starosti od 25 do 58 godina. Prilikom inspekcijske kontrole lažne potvrde su pokušali prikazati kao prave. Po jednoj potvrdi osumnjičenici su zaradili između 500 i 700 kuna”, izjvaio je Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko – kninske.

Protiv svih osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.