Datum objave: 25. Rujan 2021

FEŠTA DELICIJA U MURTERU / Planulo u 15 - tak minuta više od 600 porcija, prikupljeno 20 500 kuna za obitelj Kezić u Petrinji

Diana Ferić
Diana Ferić

Gastronomski dio sinoćnje "Fešte delicija" u Murteru trajao je  manje do dvadeset minuta! Toliko je trebalo  posjetiteljima  pojedu sve što je 11  murterskih chefova pripremilo, a bilo je svega od  crnog orzota, gulaša s morskim plodovima i bobom,  jela od sipe, a konoba "Bobo" je u drugoj rundi ponudila i  jelo molekularne kuhinje od boba i sipe.  

Red na ulazu, gdje su se za 20 kuna kupovale žlice i za 10 kuna čaše od recikliranog materijala stvorio se već oko 19 sati, a nije prestajao do 20 sati tako da  su mnogi na kraju ostali  uskraćeni za degustaciju pripremljenih jela.  Organizatori su bili TZO Murter-Kornati te udruge Latinsko idro i Murterski ugostitelji.

"Nismo zaista očekivali toliki odaziv. Da smo pripremili duplo više jela sigurno bi i to učas planulo. Dogodine ćemo morati  smisliti nešto još bolje", kažu organizatori zadovoljni što su prikupili 20 500 kuna. Taj novac je namijenjen pomoći  obitelji Knezić u Petrinji kojoj Općina Murter - Kornati  gradi kuću.

Posebnu draž tom događanju dali su članovi udruge Latinsko idro vezavši za rivu svoje  gajete s podignutim jedrima. Sudjelovali su  konoba "Boba", restoran „Rebac“, „Fešta“, „Levrnaka“, „Fabro“, „Opat“, „Skalinada“, „Račić“, „Mareta“, „Jadran“ i "Fine Food Murter“ većinu kojih cijela hrvatska javnost pamti po tome što su volonterski kuhali stradalima u Petrinji, neposredno nakon potresa.

Goste je zabavlja klapa "Murter" tako da su neki i zaplesali i zadržali se na fešti bez obzira na to što su jela brzo nestala iz teća i tanjura. 

Iz kategorije: Vijesti