Datum objave: 17. Rujan 2021

30. OBLJETNICA BITKE ZA ŠIBENIK / Odana počast Marinku Kardumu i drugim poginulim hrvatskim braniteljima, sudjelovao i ministar Ćorić

Diana Ferić
Diana Ferić

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Dragišićima, a nastavilo se na Šibenskom mostu, na mjestu pogibije prve žrtve rujanskog ratnog podviga, pripadnika specijalne policije Marinka Karduma, koji je život izgubio na današnji dan.

Pokušavajući zaustaviti prodor JNA prema Šibeniku, Marinko Kardum je pokušao uništiti oklopno vozilo u koloni koja je nadirala prema gradu i pri tome je bio teško ranjen iz mitraljeza s transportera. Tako ranjenom prišao mu je pripadnik JNA i ubio ga dok je nemoćno ležao na cesti.

U spomen na njega i sve ostale hrvatske branitelje vijenac je položilo izaslanstvo Šibensko-županije predvođeno županom dr.sc. Markom Jelićem, a u odavanju počasti sudjelovao je i ministar gospodarstva i održivog razvoja dr.sc. Tomislav Ćorić, izaslanstva gradova Šibenika i Vodica, Policijske uprave Šibensko-kninske, braniteljskih udruga te prijatelji i suborci pokojnog Marinka Karduma.

Molitvu odrješenja predvodio je don Darko Poljak, policijski kapelan, a vijenci su potom položeni i na Spomeniku pripadnicima SJP 'Jastrebovi' u krugu Policijske uprave Šibensko- kninske.

Večeras, u 19:00 sati, u katedrali sv. Jakova u Šibeniku, održat će se sveta misa zadušnica za poginule branitelje i pokojnog biskupa Srećka Badurinu, koji je umro 17. rujna 1997. godine, a u vrijeme ratnih nedaća bio je snažna potpora vjernicima šibenske biskupije.

Iz kategorije: Vijesti