Datum objave: 27. Veljača 2021

GRADE KUĆU ZA POTRESENE / Dražen Frua i ekipa volontera uz potporu Udruge P.A.R.K. dovršavaju kuću za stradalnike, ali trebaju i vašu donaciju

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Napreduje gradnja drvene kućice za jednu od stradalih obitelju na Baniji u organizaciji   šibenskog underground glazbenika iz Udruge Čudna muzika Dražena Frue uz potporu Udruge P.A.R.K. U to su se danas uvjerili i novinari koji su posjetili tu poticajnu ekipu volontera koji svojim vještim rukama podižu tu kućicu na prostoru bivše pizzerije Adrijana.

Glavni meštar je Dražen Frua koji početkom mjeseca krenuo je s gradnjom kuće za stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, a onda su mu se pridružili i prijatelji i poznanici koje veže ljubav prema glazbi.Cilj im je sagraditi montažnu kuću od 20-ak kvadrata koja će imati verandu, kuhinju, wc, boravak i krevete za spavanje. Zato je pokrenuta humanitarna akcija „Gradimo kuću za potresene“. Do sada su uspjeli izgraditi polovicu buduće kućice. Za tu akciju im ukupno s transportom treba oko 20 000 kuna, a do sada su prikupili polovicu potrebnog novca.

"Mnogi su mi se javili za pomoć, a među prvima su nam novac donirali Dino Karađole, direktor TZ Grada Šibenika i Hrvoje Jelković suvlasnik Azimuta. Ja se inače bavim izradom namještaja od drva, ali prvi put gradim kućicu od drva. Važna je volja. Moja je ideja bila i da pokažemo mladima kako se u životu mogu raditi korisne stvari i kako je vrijedno volontirati, ali i da im skrenemo pažnju na ljepotu bavljenja glazbom koja nas je spojila i u ovoj akciji.", kazao nam je Frua.

Fruina želja je da tu kućicu doniraju nekom glazbeniku na Baniji koji je ostao bez krova nad glavom. Po riječima Igora Bergama, predsjednika udruge P.A.R.K upravo uspostavljaju kontakte s kolegama glazbenika u Zagrebu, Sisku i Petrinji kako bi pronašli jednu takvu obitelj.

Donacije možete uplatiti na :

UDRUGA PARK
ŠIBENIK
IBAN – HR8923900011199007121 HPB
OPIS PLAĆANJA – KUĆA ZA POTRESENE

Da bi Frua mogao nastaviti graditi i završiti kuću za stradale potrebno mu je oko dvadeset tisuća kuna koliko iznose troškovi materijala za izgradnju te prijevoza kuće na odredište. 

Iz kategorije: Vijesti