Datum objave: 07. Srpanj 2020

OTOK MURTER OSTAO I BEZ LIJEČNIKA U HITNOJ SLUŽBI / Ivan Klarin uputio pismo županu Pauku u kojem ga optužuje da ga ne doživljava i da obmanjuje javnost

Diana Ferić
Diana Ferić

Otok Murte,r kojem mu je Zavod za hitnu medicinu ukinut još prije četiri godine, nema od ove godine, prvi put nakon 37 godina ni dežurnog liječnika u timu hitne pomoći. Razlog je, kako im je objašnjeno u Zavodu za hitnu medicinu Šibensko - kninske županije to što nemaju niti liječnika niti smještaj za njega.

 

Zbog takve situaciji Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno obratio se, kako i sam kaže, po tko zna koji put otvorenim pismom šibensko - kninskom županu Goranu Pauku u kojem ga optužuje da niti reagira niti govori istinu o tom problemu. Pismo prenosimo u cijelosti:

 

"Poštovani gospodine Pauk, ne znam više koliko apela i dopisa sam uputio raznim institucijama u vezi nefunkcioniranja Zavoda za hitnu medicinu za područje otoka Murtera koji je ukinut Odlukom Vlade RH godine 2016. Ove godine prvi put nakon 1983. nemamo osiguranog dežurnog liječnika u timu HP i to iz razloga, kako navodi ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije, Tomislav Jukić, zbog nedostatka liječnika i nedostatka smještaja. Poštovani svi u županiji, Tišnjani su 1981. godine samodoprinosom započeli izgradnju najmodernije ustanove u županiji koja je otvorena 1983. godine i koja od tada radi bez prestanka, zajedno s tri stana za smještaj liječnika u sklopu iste. Nažalost, moram upotrijebiti riječ „otimačina“ jer ste navedene stanove prebacili na svoje županijske ustanove te ste ih sve iznajmili poslovnim subjektima, za što mjesečno ubirete pozamašnu rentu od istih. Danas se gospodin Jukić usudio progovoriti da liječnici u Tisnome nemaju osiguran smještaj, što je s obzirom na činjenice, ispod svake razine komunikacije. Poštovani župane, predlažem Vam, da se Dom zdravlja Šibenik odrekne mjesečnog najma za navedene stanove i vrati ih onima kojima i pripadaju – zdravstvenim djelatnicima koji će raditi u timu HP Tisno. U vezi ispostave HP u Tisnome već 5 godina ne govorite mi istinu, ne odgovarate mi na službene dopise i ne dajete mi pravodobne i točne informacije. Najnovije opravdanje, da liječnici nemaju osiguran smještaj, je mizerna opstrukcija Vašeg ravnatelja, a time i Vas direktno. Nažalost, jedino što mi preostaje je ovakav način komunikacije jer me uopće ne doživljavate, a samo se zalažem za bolju i kvalitetniju zdravstvenu skrb svih stanovnika otoka Murtera i njihovih gostiju", stoji u tom pismu.

Iz kategorije: Vijesti