Datum objave: 14. Veljača 2020

TKO IH NE BI PODRŽAO / U Muzeju u Šibeniku organizirana aukcija fotografija djece i mladih s posebnim potrebama

Diana Ferić
Diana Ferić

Aukcija fotografija koje su izradili korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac u sklopu izložbe „Svijet njihovim očima“ održana je danas u Muzeju grada Šibenika. Na aukciji je, uz ravnatelja šibenskog Muzeja Željka Krnčevića i ravnateljicu Centra Branku Bego bio i  zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

„Još jednom želim pohvaliti ovu plemenitu inicijativu koja se održava u sklopu europskog projekta KULTajmo u Šibeniku, a čiji je dionik i Grad Šibenik. Nadam se da će aukcija proći što uspješnije te da će vam to biti motiv za vaše daljnje aktivnosti.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić koji je podržao akciju osobnom kupnjom fotografije. 

Aukcija je organizirana u suradnji Fotokluba Šibenik, Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac i Muzeja grada Šibenika, a škola fotografije organizirana je u sklopu europskog projekta ‘KULTajmo u Šibeniku: Razvoj civilnog sektora kroz aktivnosti u kulturi’ vrijednog  797.757,40 kuna.


U okviru arheološkog parka Colentum prošle godine održala se radionica na kojoj su članovi Centra fotografirali svijet njihovim očima u arheološkom parku. Ivana Miškić i Vedrana Ćetković vodile su djecu kroz radionicu i nakon toga su izabrale najbolje fotografije koje i izložili ih u školi na Šubićevcu.

Iz kategorije: Vijesti