Datum objave: 15. Prosinac 2019

EKSKLUZIVNO / Proslavljeni šibenski kuhar Ivo Svirčić pripremio objed na božićnom prijemu Hrvatskog diplomatskog kluba

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Proslavljeni šibenskih kuhar Ivo Svirčić, prvi i još uvijek jedini kuhar hrvatske diplomacije, pripremio je bakalar i druga profinjena jela za tradicionalni božićni prijemu Hrvatskog diplomatskog kluba u Zagrebu za diplomatski kor zemalja koje imaju svoja diplomatska predstavništva u Hrvatskoj.

U delicijama šjor Ive, porijeklom s otoka Krapnja, uživalo je više od stotinu uzvanika među kojima su bili veleposlanici i konzuli iz više od 20 zemalja. Božićni domjenak otvorio je fini koktel sa štruklama gospodina Svirčića, a zatim je slijedio potpuri od pet vrsta jela od bakalara te niz biranih ribljih specijaliteta od fileta brancina, lososa i grdobine. Najviše pohvala dobila je grdobina u posebno finom, baršunastom umaku, kojeg Ivo Svirčić priprema prema vlastitom receptu.

Foto: Ivo Kuzmanić

Ivo Svirčić, čija je kuharska karijera utkana u temelje rađanja samostalne hrvatske države, jedini je Šibenčanin član Hrvatskog diplomatskog kluba i u njemu je jedini kuhar. To ne čudi jer je on punih četrnaest godina bio glavni kuhar Veleposlanstva Republike Hrvatske u SAD-u. Njegova birana jela već godinama jedno su od obilježja svih važnih i svečanih prigoda Hrvatskog diplomatskog kluba, a pozivaju ga i u posebnim trenucima kada HDK-u u goste dolaze visoki diplomatski gosti.

Iz kategorije: Vijesti