Datum objave: 21. Listopad 2019

Članovi "Društva "Faust Vrančić" osvojili veliki Grand Prix na međunarodnom sajmu inovacija ARCA u Zagrebu

Diana Ferić
Diana Ferić

Članovi Društva inovatora „Faust Vrančić“ Šibenik Mario i Ivan Ljubičić osvojili su glavnu nagradu ARCA-e 2019. Veliki Grand Prix! za svoj električni bicikl Guide b, popularno nazvan "bicikl koji govori" koji je izazvao ogroman interes turističkih zajednica jer preko infotainment sustava omogućuje komuniciranje turističkih informacija neovisno od globalnih platformi, priopćili su iz Društva inovatora "Faust Vrančić". Riječ je o dvojici mladića, rođaka iz Runovića kod Imotskog koji su članovi šibenskog društva inovatora.

 

"U pet mjeseci stvorio sam proizvod koji, koliko sam upućen, nema nitko kod nas, a ni u svijetu. Velika prednost ovog proizvoda je što ga mogu raditi u Runoviću. Moj bicikl čiji je softver uredio moj rođak Ivan Ljubičić, a ja sve ostalo, može bez problema voziti s novom baterijom 100 kilometara, očitava najbolje biciklističke ture, zna u svakom trenutku vremensku prognozu na pojedinim etapama, zna nadmorsku visinu i u svakom trenutku dojavi vozaču ono što ga zanima"; opisuje svoju inovaciju Mario.

 

 

To je i jedna od najvećih osvojenih nagrada u 20 godina rada Društva inovatora „Faust Vrančić“- Šibenik.
Sedamnaesta međunarodna izložba inovacija ARCA 2019. održana je od 17. do 19. listopada 2019. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci u Zagrebu i kao i do sada okupila je veliki broj inovatora, znanstvenika i poduzetnika. Sudjelovalo je 90 izlagača iz Hrvatske i 50 izlagača iz 15 zemalja Europe i svijeta.

 

 Članovi Društva "Faust Vrančić" predstavili su se s tri inovacije:

 

Guide b, električni bicikl/platforma za komunikaciju turističkih sadržaja, Mario i Ivan Ljubičić;
Inovativnost u slikarskom izričaju likovnom tehnikom kolaža na platnu, Stela Čuturić
Stabilizator visećih tereta, Igor Sladoljev

 

Uz već spomenuti Grand Prix za Guide b, Stela Čuturić osvojila je brončanu medalju za svoju inovativnu slikarski izričaj. Za Stelino slikarstvo posebno je bio zainteresiran umjetnički dio auditorija a njezino djelo Faust Vrančić posebno je istaknulo i oplemenilo izgled našeg štanda.

 

"Igorova inovacija zainteresirala je stručnu javnost kojoj je i namijenjena. Sve u svemu jako smo zadovoljni ostvarenim rezultatom za 20. obljetnicu Društva. Pomažemo nadarenim inovatorima ostvariti ideje, izraditi prototipe i što je najvažnije obogatiti kraj iz kojeg dolaze", kaže dipl.ing. Josip Labura, predsjednik Društva "Faust Vrančić".

 

Članovi tog društva od 13. do 16. studenog sudjeluju na međunarodnoj izložbi Inova-Budi uzor. međunarodnoj izložbi
 

Iz kategorije: Vijesti