Datum objave: 28. Lipanj 2019

Prijam najboljih učenica i učenika Šibensko - kninske županije s regionalnih i državnih natjecanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Darija Puljić, zamjenica šibensko – kninskog župana danas je u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku primila učenike osnovnih i srednjih škola i njihove mentore koji su postigli izvrsne rezultate na državnim i regionalnim školskim natjecanjima u školskoj godini 2018./2019., te im je tom prigodom uručila prigodne poklone i priznanja.
Svečanosti su prisustvovali i pročelnica UO za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Diana Ercegović, te ravnatelji, profesori, mentori i roditelji učenika.
-Sudjelovanje učenika u izvannastavnim aktivnostima najbolja su prevencija protiv društveno neprihvatljivog ponašanja i svrha im je da omoguće učenicima iskazivanje i ostvarivanje njihovih posebnih zanimanja i sklonosti, te su oblik rada koji obogaćuje život svake škole, kazala je zamjenica župana Puljić u svom prigodnom obraćanju čestitavši pritom učenicima, profesorima, mentorima i roditeljima na postignutom uspjehu.
Za odlične rezultate postignute na državnom natjecanju srednjih škola za izradu solarnog automobila nagrađeni su Petar Slavić, Miodrag Momić i Ivo Komarac, učenici Srednje škole kralja Zvonimira iz Knina, te njihovi mentori Ante Duilo i Zdravko Čupković,. Za osvajanje 3. mjesta na državnom natjecanju iz talijanskog jezika nagrađene su Nikolina Radić učenica Turističko – ugostiteljske škole i njena mentorica profesorica Višnja Juras, za osvajanje 2. mjesta na državnom natjecanju iz logike nagrađeni su učenik Gimnazije Antuna Vrančića Luka Rak i njegova mentorica Nives Triva, a Kristian Radaš, učenik Prometno – tehničke škole Šibenik i njegov mentor Zvonimir Štrkalj nagrađeni su za osvajanje 2. mjesta na državnom natjecanju iz područja prometne tehnologije.
Nina Lucia Perina i Tedi Trkulja, učenici Srednje glazbene škole Ivana Lukačića u Šibeniku i njihova mentorica Vanja Bošnjak nagrađeni su za osvajanje 1. mjesta na državnom natjecanju u kategoriji komornih dueta. Osim njih nagrade su dobili učenici Srednje glazbene škole Ivana Lukačića, Domagoj Žokalj i Marija Vuletić za osvajanje 2. mjesta na državnom natjecanju iz solfeggia i Marija Gulam, za osvajanje 3. mjesto na državnom natjecanju iz solfeggia te njihova mentorica Mira Grujić.
Ekipa učenika Srednje škole Ivana Meštrovića iz Drniša u sastavu Ivan Elez, Iva Čupić, Antonija Čulina i Mario Pijuk na čelu sa svojom mentoricom Veronikom Kosor dobili su nagradu za osvajanje 2. mjesta na državnom natjecanju iz vjeronauka.
Učenik Tehničke škole Šibenik Luka Slipac uz podršku svoje mentorice Nade Bašelović osvojio je 3. mjesto na državnom natjecanju iz engleskog jezika, a Klara Jurić, učenica Gimnazije Antuna Vrančića i njena mentorica profesorica Nataliju Hobar nagrađene su za osvajanje 3. mjesta na državnom natjecanju iz kemije. Nadalje, Sara Erceg učenica Medicinske škole u Šibeniku i njena mentorica Silvija Petković, nagrađene su za osvajanje 3. mjesta na državnom natjecanju iz područja zdravstvene njege, a nagradu za osvajanje 1. mjesta na regionalnom natjecanju srednjih škola iz područja kozmetičke njege, dobile su učenica Dorotea Vukičević i njezina mentorica Ivana Labor.

Za uspješne rezultate na državnom natjecanju osnovnih škola nagrađeni su Ela Grubišić i Dorian Zovko i njihova mentorica Ivana Rupić iz OŠ Jurja Šižgorića za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz područja filmskog stvaralaštva, Petar Nakić i mentorica Dijana Mikšić Labura iz OŠ Jurja Dalmatinca za osvajanje 2. mjesta na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika, Luka Sunara i mentorica Miranda Marinović iz OŠ Jurja Dalmatinca za osvajanje 2. mjesta na državnom natjecanju iz povijesti, te Antea Mileta i mentorica Anamarija Bogdanović iz OŠ Jurja Dalmatinca za osvajanje 2. mjesta na državnom natjecanju iz suvremenog plesa.

Svečanost dodjele nagrada uveličali su nastupi učenika Glazbene škole Ivana Lukačića Šibenik Petra Vlaića na gitari, komorni duo Nine Lucije Perina na violončelu i Tedija Trkulje na klaviru i Nade Tomice Klišanin uz klavirsku pratnju profesorice Jelene Barbača.

 

 

Iz kategorije: Vijesti