Datum objave: 04. Lipanj 2019

Iskra brodogradilište nastavlja tradiciju MTRZ-a i NCP -a:Remont ratnih brodova im je bitan segment poslovanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Polaznici 21. naraštaja ratne škole Ban Josip Jelačić, koja djeluje u sklopu Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman, posjetili su jučer, 3. lipnja Iskra brodogradilište, bivše NCP Remontno brodogradilište Šibenik koje obavlja značajan dio poslova remonta i servisiranja brodova Hrvatske ratne mornarice i Obalne straže RH. Djelatnici brodogradilišta i načelnik logistike HRM kapetan bojnog broda Željko Jakus upoznali su pripadnike ratne škole s procedurama i tehnikama održavanja vojnih brodova I brodskog .topničkog naoružanja.

" Šibensko brodogradilište nastalo je na tradicije nekadašnjeg MTRZ Velimir Škorpik te iako je glavnina djelatnosti danas vezana uz komercijalni segment poslovanje s Oružanim snagama i dalje predstavlja bitan segment , koji nastojimo dalje razvijati. Imamo kapacitete za servisiranje brodskih motora velike porivne snage kakve koriste većina mornarica na Mediteranu te u konzorciju za remont brodskog topničkog naoružanja sa splitskim Pomorskim centrom za elektroniku te zagrebačkom tvrtkom MARA svoje usluge mislimo ponuditi I drugim zemljama , članicama NATO saveza koje imaju flotu, ali ne i izgrađene remontne kapacitete", kazao im je Roko Vuletić, direktor tog brodogradilišta.

U znak zahvale za taj posjet posjet brigadier Mijo Kožić, načelnik ratne škole uručio je Iskri brodogradilištu posebnu zahvalnicu

Ratna škola "Ban Josip Jelačić" ustrojena je odlukom Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika OSRH dana 25. lipnja 1998. godine kao najviša vojna škola u kojoj se školuju i osposobljavaju visoki časnici i državni službenici iz Republike Hrvatske i inozemstva za sudjelovanje u procesu donošenja strategijskih odluka u području obrambenih i sigurnosnih poslova na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Ratna škola "Ban Josip Jelačić" razvija znanja, vještine i stavove kod svojih polaznika koji su od značaja za vojnu službu, s naglaskom na strateškoj izvrsnosti u nacionalnom i međunarodnom okružju, te s ciljem osposobljavanja za obnašanje najviših dužnosti u području nacionalne sigurnosti i obrane.
Glavne sastavnice izobrazbe u Ratnoj školi

 

Predavači u Ratnoj školi najpriznatiji su hrvatski i inozemni profesori, znanstvenici, vojni i civilni dužnosnici iz zemlje i inozemstva te priznati stručnjaci. Također su u ulozi vanjskih suradnika, profesora i gostiju predavača i predsjednici Republike, Sabora i Vlade te ostali ministri i visoki dužnosnici.

 

Iz kategorije: Vijesti