Datum objave: 18. Ožujak 2019

Šibenik postao dva dana svjetskom gastro pozornicom, počeo 2. Chef Stage

Diana Ferić
Diana Ferić

Drugo izdanje internacionalnog kongresa gastronomije i ugostiteljstva Chefs’ Stage počeo je danas u Šibeniku, a svečano je otvaranje organizirano na tvrđavi Barone. Tako je Šibenik po drugi put postao svjetskom gastronomskom pozornicom. Na otvaranju na tvrđavi Barone mnogi su željeli biti, a uspjelo je onim najutjecajnijima.

Za sudionike konferencije organiziran je tradicionalni marendin u sklopu kojeg su poznati hrvatski chefovi ponudili domaću spizu - ragu od janjetine, fažol s teletinom, nudili su se sinjski arambašići, pureća prsa s mlincima, gulaš od hobotnice, srdele na savur, pašta fažol na brudet...

 

 

Na tom najvažnijem gastronomskom kongres u zemlji sudjeluje četrdesetak svjetskih chefova među njima i poznata Elena Arzak jedna od najvećih i najvažnijih chefica na svijetu. Ljubav prema kuhanju naslijedila je po obiteljskoj liniji, a dugogodišnje je glavno lice restorana „Arzak“, koji drži 3* Michelin još od 1989. godine. Restoran Arzak smješten je u srcu meke svjetske gastronomije – San Sebastianu pa ćemo zasigurno saznati kako je moguće lokalnom gastronomijom stvoriti turističku destinaciju. Zanimljivo je spomenuti kako je svojevremeno baš Elena Arzak bila mentorica Rudolfa Štefana, domaćina Chefs’ Stagea.

Osim Elene Arzak, Chefs´ Stage će ugostiti brojna imena kako domaće tako i svjetske scene, a podsjetimo kako je prošle godine kongresu prisustvovalo oko 400 sudionika.

„Želja nam je otvoriti određena pitanja iz svijeta gastronomije i ugostiteljstva kako bi hrvatska gastronomija napravila korak naprijed, a to je jedino moguće uz zajedničke snage“, izjavio je Rudolf Štefan, chef i vlasnik restorana Pelegrini te idejni začetnik Chefs’ Stagea.
Što se tiče samog programa, organizatori su pripremili niz panel diskusija, masterclassove s poznatim chefovima u prirodi od koje zastaje dah te jedinstvene gala večere na neočekivanim lokacijama, ali na detalje ćemo morati još malo pričekati.

Posebnost Chefs' STAGE gala večera je da se održavaju na neobičnim lokacijama. Ove godine smo u HNK Šibenik, galeriji Sv. Krševan i Pelegriniju.

FOTO: Facebook Pelegrini
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3