Datum objave: 08. Srpanj 2018

Obilježena 27. obljetnica 1.A satnije 113. šibenske brigade Hrvatske vojske

Diana Ferić
Diana Ferić

Svetom misom u crkvi Gospe Vrpoljačke u marijanskom svetištu u Vrpolju, polaganjem vijenaca u spomen na sve poginule hrvatske branitelje pod kip Blažene Djevice Marije - Gospe od okova, te odavanjem počasti Anti Ljubičiću, prvom zapovjedniku 113. brigade i Radi Petkoviću – Bepini, poginulom branitelju iz redova 1.A satnije na njihovim grobovima, obilježena je 27. obljetnica formiranja 1.A satnije prve profesionalne postrojbe u sastavu 113. šibenske brigade Hrvatske vojske.

Misu je predvodio vrpoljački župnik don Ante Omazić, a obredu i svečanost koja je uslijedila bili su nazočni brigadir Željko Nakić u ulozi izaslanika ministra obrane Damira Krstičevića, brigadir Ivan Vukić Niper, državni tajnik u Ministarstvu obrane RH, brigadir Ivan Bačić, jedan od ratnih zapovjednika 113. brigade HV i Ivan Beljan, jedan od ratnih načelnika Stožera 113. brigade.

Pripadnici 1.A satnije 113. brigade HV tradicionalno se okupljaju svake godine kako bi se prisjetili svojih poginulih suboraca i podsjetili na ulogu te djelatne postrojbe u obrani slobode i nezavisnosti Hrvatske.
 

Iz kategorije: Vijesti