Sidebar Menu

Datum objave: 07. Veljača 2018

Uspješni šibenski inovator Bojan Cinotti izradio protezu za ozlijeđenog mačka Srećka

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski inovator Bojan Cinotti olakšao je život mačku Srećku s Meteriza na kojeg je nedavno naletio automobil pa  je postojala čak opasnost da mu amputiraju  ozlijeđenu šapu. No do toga ipak nije došlo je mu  je Bojan  od karbona napravio protezu s trakicama.

„Prije skoro mjesec dana stigla mi je tužna vijest o mogućoj amputaciji šapice, ali rekli smo ne.. potrudili smo se spasiti situaciju.Vlasnica se marljivo trudila oko nastale rane, previjala,mazala,..pa smo i jednu privremenu protezicu stavili kako bi šapa dobila svoj prirodni položaj .Oteklina je nestala, rana je zarasla , zavoji su skinuti i nova praktičnija proteza od karbonskih vlakana je oblikovana. Mislim da smo uspjeli koliko je u našoj moći ,ostalo je sad ostavljeno prirodi dok maca raste“, kaže Cinotti.

Tako je zahvaljujući tom uspješnom inovatoru iz kojeg su brojne nagrade za inovacije i mačak Srećko dobio priliku da hoda.

FOTO:Facebook
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.