Datum objave: 20. Lipanj 2017

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Šibenika - predsjednik dr.sc. Dragan Zlatović

Diana Ferić
Diana Ferić

Konstituirano je danas Gradsko vijeće Grada Šibenika,a za njegovog predsjednika izabran je dr.sc. Dragan Zlatović, s liste HDZ –a inače profesor na Veleučilištu u Šibeniku. Potpredsjednici su Stipica Protega (HDZ) i Joško Šupe SDP. Naime. Šupe je iako je bio pretposljednji na listi koalicije SDP-HSS-HSU- Nezavisni Antom Dobra ipak postao vijećnik jer mu je svoje mjesto prepustio Josip Živković, koji je bio kandidat te koalicije za gradonačelnika Šibenika.

 

Zahvaljujući na ukazanom povjerenju Dragan Zlatović je podsjetio na riječi da vlast obvezuje. „ Predizborno vrijeme je iza nas. Očekujem u Gradskom vijeću uljudbene rasprave i odgovorno odlučivanje da bi naš Šibenik, kako kaže naš gradonačelnik Željko Burić, išao naprijed“, kazao je.

 

Na kraju se vijećnicima kratko obratio i gradonačelnik Burić: „ Očekujem konstruktivnu atmosferu barem kao u prošlom sazivu Vijeća. Bilo je i polemika , ali sve je to prihvatljivo ako ej cilj da naš Šibenik ide naprijed . Svi konstruktivni prijedlozi su dobrodošli i s moje strane će biti provedeni. Otvoren sam za sve što donosi napredak Šibenika“, istaknuo je.

 

Dragan Zlatović je, zatvarajući konstituirajuću sjednicu, podsjetio da su na današnji dan u Skupštini Jugoslavije 1928. godine ubijeni Pavle Radić i Đuro Basariček, a Stjepan Radić je vrlo brzo nakon toga umro od posljedica ranjavanja, a napomenuo je i kako se sutra obilježava obljetnica Miljevačke bitke što je povod da se prisjetimo, kazao je, svih hrvatskih branitelja koji su dali život za slobodu Hrvatske. Na kraju je svima čestitao nadolazeće državne blagdane.

 

Kao i u svakom novom sazivu, vijećnici su pozirali novinarima na zajedničkoj fotografiji na skalama ispred katedrale.

 

HDZ u Gradskom vijeći ima apsolutnu većinu s tim da je na njihovoj listu u GV ušao  po jedan vijećnik HSLS -a i Nezavinske liste iz Zatona. U opoziciji su dva vijećnika SDP -, jedna vijećnica HSU i vijećnik HSS -a koji su ušli u koaliciji, potom dva vijećnika Hrasta,  dva vijećnika MOST -a te tri vijećnika koalicije Nezavisne liste Stipe Petrine i  Šibenskog građanskog foruma.

Gradski vijećnici su:

 

Zrinka Abramović
dr.sc Zorana Bačelić
Jakov Bilić
Siniša Bušac
Radojka Danek
Anton Dobra
Boris Dukić
dr.sc. Ivo Glavaš
Ljubica Kardum
Branko Kronja
Dario Kulušić
Tomislav Lucić
Mia Matić
Rikard Marenzi
Milorad Mišković
Nikica Penđer
Dalibor Perak
Dino Papak
Stipica Protega
Nives Radić
Joško Šupe
Iris Ukić Kotarac
Hrvoje Zekanović
dr.sc.Dragan Zlatović
Branimir Zmijanović


 

Iz kategorije: Vijesti