Datum objave: 11. Svibanj 2017

Neki su se potrudili da povijesna jezgra procvjeta,a neki su zakazali

Diana Ferić
Diana Ferić

Neki ugostitelji i ostali obrtnici u povijesnoj jezgri su se trgnuli i, zbog akciji „Posadi cvijet-probudi svijest“ ili bez nje uredili svoje štekate i uljepšali ih cvijeće. Za razliku od njih, oni koji bi trebali biti predvodnici u tomu, a to su gradska i županijska turistička zajednica, koji također imaju prostore u povijesnoj jezgri i dalje spavaju, pa ispred njihovih ulaza nema niti jednog cvijetka, a kamo li nešto više. Fotoaparatom danas smo među obrtnicima zabilježili one svijetle primjere, pa možda potaknuo i ostale.

Inače, agencija Šibenik Plus i Udruga Terra, uz potporu Turističke zajednice Grada Šibenika, inicirali su akciju "Posadi cvijet-probudi svijest" i organizirali zanimljive radionice i sajam cvijeća kako bi "probudili" obrtnike i ostale građane da povijesna jezgra i doslovno procvijeta.

Ulica Jurja Dalmatinca lani je bila decentno ukrašena cvijećem zahvaljujući Silvani Guberina koja  je mislila da će potaknute i susjede da ukrase ulaze svojih kuća, ali nisu reagirali. Ove godine i ona je odustala od tog zbog  obimnih građevinskih radova na takozvanoj Peškariji, na koju gleda njezina kuća, jer je, kaže, prašina i buka demotiviraju.

Iz kategorije: Vijesti