Datum objave: 22. Listopad 2016

Šibenik je od danas i službeno brendiran kao grad Dražena Petrovića

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik se od danas i konkretno brendirao ne samo kao grad djece i tvrđava nego i kao grad Dražena Petrovića. Na njegov 52. rođendan postavljene su table na zapadnom i istočnom ulazu u Šibenik koje informiraju o tomu da se ulazi u grad Dražena Petrovića.

 

Na jednoj i drugoj tabli je Draženova fotografija u gotovo prirodnoj veličini, s prepoznatljivim izrazom na licu dok ubacuje loptu u koš. Na tabli na zapadnom ulazu je naslonjen na katedralu. Danas su te table otkrili Draženova majka Biserka Petrović, njegov brat Aco te gradonačelnik Šibenika Željko Burić i direktor Turističke zajednice Dino Karađole. Ideja je potekla upravo od Biserke Petrović i stara je gotovo osam godina zbog toga je ona danas bila presretna. „Vidjela sam da je grad počeo živjeti turistički i da dolaze turisti iz cijelog svijeta pa sam smatrala da da moraju znati i da je ovo Draženov grad . Dražen ga je odnio u svijet u još kao dijete i Šibenik mu sada to vraća. Trebalo je dugo da se ovo kao i ostale stvari vezane za Dražena u Šibeniku dogode, ali za sve treba da sazre pravi trenutak,“ kazala nam je.

Izradu tih tabli financirala je TZ Grada Šibenika .

 

Biserka Petrović najavila je danas da će u Šibenik uskoro stići još nešto vezano za Dražena - njegov automobil golf s originalnom tablicom koji će biti parkiran ispred Draženove spomen sobe na Baldekinu. „To je šibenska priča i ona u Šibeniku mora i završiti“, kazala nam je Biserka Petrović, a neslužbeno doznajemo da je sljedeći veliki korak osnivanje košarkaškog kampa Dražen Petrović u Šibeniku u koji bi dolazila djeca iz cijelog svijeta.  

Iz kategorije: Vijesti