Datum objave: 20. Svibanj 2015

Skradinski osnovnoškolci danas učili o štetnosti alkohola i droga u sklopu programa "Zdrav za 5"

Šibenik News
Šibenik News

 

Danas je u Osnovnoj školi Skradin provedena druga komponenta preventivnog zajedničkog projekta više ministarstava pod nazivom “ Zdrav za 5“, odnosno jednodnevno prigodno događanje, koje ima za cilj podizanje svijesti o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode, promovirajući ujedno ciljeve cjelokupnog projekta pod geslom „Reci NE alkoholu! reci NE drogama! Reci NE igrama na sreću!- Živi zdravo, budi zdrav-jer čist okoliš je zdrava budućnost“.

Cjelokupni program kojem je nazočio i zamjenik župana g. Tomislav Vrdoljak je započeo s interaktivnim predavanjem ciljanoj skupini učenika sedmih i osmih razreda navedene škole s naglaskom na prevenciju ovisnosti i zlouporabe alkohola i droge od strane koordinatorice projekta Sanje Baljkas- policijske službenice za nadzor i planiranje prevencije.

Također je istoj skupini učenika Sanja Slavica Matešić- pročelnica županijskog Upravnog odjela za zaštitu okoliša (koordinatorica projekta ispred Ureda za zaštitu prirode i okoliša Šibensko-kninske županije) održala predavanje o prevenciji zaštite okoliša i prirode.

Po završetku predavanja, u dvorištu škole policijski službenik Odjela za droge Vjekoslav Burazer učenicima je demonstrirao rad službenog psa za detekciju, nakon čega su učenici sudjelovali u praktičnom djelu nastave, odnosno radionici koja obuhvaća korištenje reciklabilnih materijala.
 

Iz kategorije: Vijesti