Datum objave: 18. Lipanj 2014

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik predstavio još jedan uspješan projekt

Nina Medić
Nina Medić

Projekt 'Socijalna inkluzija i zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama' Centara za socijalnu inkluziju Šibenik, zahvaljujući kojem je pet osoba s intelektualnim teškoćama s područja Šibensko-kninske županije zaposleno putem ugovora o radu i ugovora o radnim aktivnostima, uspješno je priveden kraju.  U sklopu programa pokrenuta je i djelatnost grafičkog dizajna i fotokopiranja gdje je angažirano sedam osoba s intelektualnim teškoćama.

Rezultate programa financiranog u sklopu programa Europske unije IPA 2007. vrijednog oko 118.500 eura,  koji je počeo 21. ožujka, a službeno završava 20. lipnja, na današnjoj press konferenciji predstavile su Marija Alfirev, ravnateljica Centra za socijalnu inkluziju Šibenik,  Marijana Mijat, voditeljica projekta  te Željka Ferara, koordinatorica projekta .

„Jako smo zadovoljni jer je ovo treći projekt kojeg završavamo i čije rezultate predstavljamo u zadnja dva mjeseca. Kroz sva tri programa radili smo na socijalnom uključivanju i zapošljavanju osoba s intelektualnim teškoćama te smo postigli značajne rezultate“, kazala je Marija Alfirev.

„Posebno nam je drago što su naše projekte prepoznali partneri bez kojih ne bi mogli realizirati projekt. Zato ovim putem zahvaljujemo Gradu Šibeniku koji je podržao osnivanje našeg socijalnog poduzeća, kopiraone i grafičkog studija, zatim Centru za socijalnu skrb i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnom uredu Šibenik, koji su nam pomogli doći do naših korisnika, nezaposlenim osobama s intelektualnim teškoćama“, istakla je Marijana Mijat te dodala kako je osim zbog samog zapošljavanja program bitan jer omogućuje i pružanje psihosocijalne pomoći korisnicima, a svi koji su radili na projektu svoja stečena znanja primjenjuju na širok krug javnosti te se tako cijela priča o socijalnom poduzetništvu širi.

Željka Ferara, predstavnica Centra za socijalnu skrb istaknula je kako je tijekom provođenja programa posjećeno 50 poslodavaca i kod svih su naišli na dobar prijem. „S druge strane naišli smo na nespremnost roditelja i korisnika. Upravo zbog toga organizirali smo osam radionica na kojima smo učili komunikacijske vještine te kako se predstaviti poslodavcu. Kroz komunikacijske radionice i individualne savjetovanja prošle su 34 osobe s intelektualnim teškoćama“, napomenula je Ferara.

Tijekom programa sklopljena su i prijateljstva te organizirana studijska putovanja u Njemačku, Austriju i Sloveniju, a Šime Strikoman snimio je promotivni film.

Iz kategorije: Vijesti