Sidebar Menu

Datum objave: 17. Ožujak 2014

Mudrinić kazneno prijavljen zbog bespravne gradnje u zaštićenom području na Žutu

Diana Ferić
Diana Ferić

Kaznenu prijavu protiv Ivice Mudrinića donedavnog predsjednika uprave HT-a i jednog od najutjecajniji hrvatskih poduzetnika podnijela je policija Državnom odvjetništvu zbog toga što su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je u svojstvu vlasnika i investitora od travnja 2005. godine do kraja 2011. godine na čestici zemlje koja je dio zaštićenog područja izgradio više građevina.
Osim toga je na pomorskom dobru uz tu česticu zemlje također, bez potrebnih akata o građenju kojim se odobrava gradnja i protivno dokumentima prostornog uređenja, izgradio pristanište.

Policija je ispitala taj slučaj nakon što je lani inspekcija Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja utvrdilo da je investitor Ivica Mudrinić iz Zagreba na Kornati izgradio dvije stambene građevine, temeljnu ploču te trakaste temelje. Za sve navedene građevine građevinska inspekcija donijela je rješenje o uklanjanju. Investitor je za dvije stambene građevine podnio zahtjev za legalizaciju u čemu je i uspio.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam