Datum objave: 26. Veljača 2014

Šibenik domaćin svečanosti obilježavanja Dana civilne zaštite

Nina Medić
Nina Medić

Šibenik će ove godine biti domaćin središnje svečanost obilježavanja Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, koja će se održati u petak, 28. veljače s početkom u 11:00 sati u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Tom će prigodom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku biti održana svečana sjednica, na kojoj će se pripadnicima sustava zaštite i spašavanja dodijeliti "Godišnje nagrade i priznanja za posebne zasluge u razvoju sustava".  Potom će u 13:00 sati, na gradskoj rivi biti održana pokazno – terenska vježba zaštite i spašavanja "Šibenik 2014.", uz prikaz rada operativnih snaga zaštite i spašavanja. Vježbom će biti prezentirane sposobnosti redovnih snaga zaštite i spašavanja u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu i zaštiti okoliša u slučaju tehničko - tehnološke nesreće u luci. Scenarij vježbe predviđa gašenje požara na benzinskoj postaji, onečišćenje mora, požar na brodu i spašavanje unesrećenih s broda.

Tijekom dana gosti će na rivi moći razgledati izložbu opreme i sredstava koja se koriste u sustavu zaštite i spašavanja.

Uoči svečane sjednice, u 10 sati, pred središnjim križem na gradskom groblju"Kvanj", bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje, pripadnike civilne zaštite i vatrogastva te sve preminule osobe u akcijama zaštite i spašavanja.

FOTO: duzs.hr

Iz kategorije: Vijesti