Datum objave: 21. Studeni 2013

SUPERTOON 2014: Još bogatiji program na novim lokacijama

Diana Ferić
Diana Ferić

Četvrti po redu međunarodni festival animacije SUPEERTOON, a drugi po redu u Šibeniku donosi još više zabave na još većem broju lokacija i u još više natjecateljskih kategorija.
Priča o SUPERTOONU  u Šibeniku je počela lani i pokazala se vrlo uspješnom, tako da je ekipa SUPERTOON-a odlučila tu ostati tako da je priča dobila nastavak. Ove godine organizatori su najavili i novine: dvije nove međunarodne natjecateljske kategorije- animiranih reklamnih filmova i animiranih filmskih špica, a planira se i proširenje festivala na nove lokacije u gradu. Festival će se održati od 27.srpnja do 1. kolovoza 2014.

„Prošlogodišnje preseljenje SUPERTOONA u festivalski grad Šibenik pokazalo se kao odličan potez koji je doveo do simbioze energije grada domaćina i novog festivala“, rekao je jedan od organizatora festivala, Ivan Klepac na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je uz organizatore bio i Željko Burić, šibenski gradonačelnik.
„Dali smo potporu ovom festivali ali nismo od njega puno očekivali  da bi na kraju rezultat bio iznad svih očekivanja. Iz ovoga se može razviti jedna jako interesantna priča i SUPERTOON može postati znak prepoznatljivosti u Šibeniku kao što je to filmski festival u Puli“, rekao je gradonačelnik. „Prošle godine sve smo organizirali ad hoc, ali ove godine će sve biti drugačije. Plaža Banje će biti u punoj funkciji sa svim potrebnim dodatnim sadržajima koje ovaj festival traži. Također novogodišnji program koji je planiran u Šibeniku odvijati će se na nekim novim lokacijama u gradu koje bi kasnije mogle poslužiti i kao lokacije za festival.“

Organizatori  Slave Lukarov i Ivan Klepac kažu kako je organiziranje festivala već započelo, a početkom godine počinje se i sa prijavama za natjecanje. „Prošle godine zaprimili smo 750 prijava, a ove godine, pošto je program festivala bogatiji, očekujemo oko 1000“, rekao je Slave.
Slave i Ivan ističu kako im je želja na sljedećem festivalu učiniti SUPERTON još većim, a to će ostvariti povećanjem lokacija, većim brojem članove žirija i povećanjem broja gostiju na festivalu. „Želimo da SUPERTOON postane Šibenski festival , a ne festival u Šibeniku“, zaključio je Slave.

 

tekst i fotografije: Nina Medić

Iz kategorije: Vijesti