Datum objave: 25. Srpanj 2013

Bivši šibenski gradonačelnik Županović postao sanacijskim upraviteljem šibenske bolnice

Diana Ferić
Diana Ferić

Dr Antu Županovića imenovala je danas Vlada RH sanacijskim upraviteljem Opće bolnice Šibenik u kojoj  se provodi sanacija sukladno odlukama o sanacijama zdravstvenih ustanova.                                                                                                

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi upravnih vijeća te imenovani novi, s time da je predsjednik sanacijskog vijeća predstavnik Ministarstva zdravlja, a članovi su predstavnici Ministarstva financija i pojedine zdravstvene ustanove.

Tako su  razriješeni predsjednik Upravnog vijeća Josip Odak te članovi Branka Juričev Martinčev i Tomislav Ninić. Predsjednikom Sanacijskog vijeća imenovan je Velibor Drakulić, članovima Željko Vujin i Dragutin Belamarić.

Već se odavno spekuliralo s imenom dr Županovića, bivšeg gradonačelnika Grada Šibenika, kao sanacijskog upravitelja, ali je u igri bila i Anita Bara, predsjednica Županijskog vijća SDP -a Šibensko - kninske županije i zaposlenica Opće bolnice Šibenika. I tu  je bilo na sceni nadmetanje između  gradskog i županijskog SDP -a koji nisu odavno u ljubavi, a očito su prevagu odnijeli lobisti dr Županovića.  

 

Iz kategorije: Vijesti