Datum objave: 02. Srpanj 2013

Musica appassionata i ove godine razvija strast za glazbom i za glazbu

Diana Ferić
Diana Ferić

Glazbeni ljetni festival klasične glazbe "Musica appassionata" koji organizira HNK u Šibeniku  i ove godine nudi niz atraktivnih programa klasične glazbe koji će s e uglavnom održavati na otvorenim prostorima,  po prvi put i u Samostanskom vrtu  svetog Lovre u Šibeniku, kako je na današnjoj konferenciji za novinare najavila organizatorica i ravnateljica HNK u Šibeniku Nera Gojanović Kljajić.  Festival će biti održan  od 13. srpnja do 3. kolovoza."Ove smo  godine nastojali da većina programa bude na otvorenom prostoru i da budu raznovrsni, zanimljivi i drukčiji", kazala je Nera Gojanović.

U osnovi tog festivala je i dalje, kako mu i sam naziv govori,  strast  za glazbu i prema glazbi. Taj će festival otvoriti Salsa Filarmonica s dirigentom Alenom Bjelinskim  i solistima Ricardom Luqem te Olvidom  Ruiz Castellanosom. U festivalskom programu je i nastup Zagrebačkog ansambla flauta , Kvarteta Papandopulo u Sokolarskom centru, gitariste Flavia Apra i Jazz orkestra Hrvatske glazbene mladeži, zadnjeg dana festivala na  Trgu 4 bunara.
Od glazbenih programa Nera Gojanović je najavila i da će se u Šibeniku i ove godine održati 7. međunarodni vocal masterclass pod vodstvom čuvene operne pjevačice i pedagoginje Olivere  Miljaković za koji su se prijavili  i neki mladi pjevači iz Šibenika, a  rujnu će biti izvedena hrvatska praizvedba opere "Okretaj zavrtnja" B. Brittena, točno100 godina nakon što je kazališnim daskama šibenskog kazališta izvedena opera „Per l`amore, A. Orsinija.

Iz kategorije: Vijesti