Datum objave: 09. Svibanj 2013

Emil Guberina, kandidat ŠGF-a :Neću voditi grad po direktivama moćnika!

Diana Ferić
Diana Ferić

"Potpuno sam neovisan i neću voditi grad po direktivama moćnika iz sjene i stranačkih centrala, jedini sam u poziciji okupiti sve ljudske potencijale koje ovaj grad ima, neovisno o stranačkoj pripadnosti. Uvažavat ću struku i stavove javnosti, te doista učiniti sve da Šibenik postane grad jednakih šansi za sve njegove stanovnike, za sve investitore i sve poduzetnike, jer on to do sada nije bio, izjavio je u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji Emil Guberina, kandidat za gradonačelnika Grada Šibenika grupe građana. Intervju donosimo u cijelosti: 

Emil Guberina potpredsjednik je “Šibenskoga građanskog foruma” (ŠGF-a), nestranačke udruge koju predstavlja i kao vijećnik u Gradskom vijeću Šibenika. Kandidira se za gradonačelnika u ime “grupe birača”. Što bi učinio da se Šibenik brže i djelotvornije razvija, koje projekte drži prijeko potrebnima za grad, zašto misli da baš on u tome može najviše učiniti, govori u ovom predizbornom predstavljanju, prenosimo iz Slobodne Dalmacije.

 

Tko će biti vaši zamjenici?

− Zvonimir Zaninović, dipl. ing. prometa, poduzetnik i svojedobno pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti, te Miroslav Škugor, dipl. ing. arh., konzervator.

Nabrojite vaših pet glavnih projekata koje u mandatu namjeravate realizirati u Šibeniku.

− Šest je strateških točaka našeg izbornog programa kojima kanimo povesti brigu o stanovnicima, spriječiti daljnje iseljavanje, potaknuti značajniji razvoj i zapošljavanje, kao i pozicionirati Šibenik u nacionalnim i međunarodnim okvirima. Najvažniji su projekti koje kanimo realizirati: revitalizacija stare gradske jezgre, razvoj poljoprivrede (navodnjavanje), razvoj selektivnog turizma (osobito zdravstvenog), razvoj akvakulture, osnivanje samostalnog sveučilišta energetike, zaštite okoliša i akvakulture, reforma gradske uprave i jačanje uloge gradskih četvrti i mjesnih odbora kao temelja razvoja lokalne samouprave.

Imate li u planu smanjivati broj zaposlenih u Gradu?

− Gradsku upravu kanim reformirati preraspodjelom. Planiram neke upravne odjele pojačati radi pripreme projekata za fondove EU-a, a bit će i nekih novih gradskih tvrtki i ustanova, što omogućava status Šibenika kao velikoga grada po zakonu (tržnica, privez brodova, Zavod za prostorno planiranje, Lučka uprava i dr.)

Hoćete li sve pročelnike i direktore javnih, komunalnih poduzeća birati po profesionalnim, stručnim kriterijima na natječaju?

− Na tome ću osobito inzistirati, jer je dosta stranačkog kadroviranja i zapošljavanja.

Zašto mislite da ste najbolji kandidat?


Kako biste riješili problem Nogometnog kluba “Šibenik”?

− Ključno je dovršiti započetu privatizaciju kojom bi Grad Šibenik preuzeo upravljanje klubom. Klub ima objektivnu vrijednost u nekolicini igrača, čijom bi se ovoljetnom prodajom mogao dobiti novac potreban prije svega za uređenje terena s umjetnom travom, kao najbitnije pretpostavke za daljnji uspjeh kluba. Igrači koji bi ostali u klubu bili bi iz grada Šibenika i okolice, kao i treneri prve momčadi i škole nogometa. Pojačani s juniorima i uz minimalne izdatke, oni bi bez problema nastupali u 2. HNL. Uz pravi plan, skauting i procjenu, a za što postoje školovani i dosad uspješni treneri (Siniša Petrović, Armando Marenzzi, Zoran Bobanović...), naš bi klub u svakoj sljedećoj godini prodajom dvojice ili trojice igrača bez problema sebi osiguravao normalno poslovanje. Zarađeni novac koristio bi se za poboljšanje uvjeta, a nikako za dovođenje igrača sa strane. Šibenik je upravo zbog toga došao na niske grane.

Što mislite o projektu izgradnje parkirališta ispod Poljane?

− Revitalizacija gradske jezgre kakvu smo osmislili pretvara obalu u pješačku zonu, što otvara velike mogućnosti za razvoj i zapošljavanje. Za oko 2000 automobila treba osigurati parkirna mjesta u kontaktnoj zoni, te se stoga zalažem za to da struka ozbiljno sagleda sve potrebe grada u idućih 20-ak godina i dade odgovore koje će to biti lokacije i kojega kapaciteta, prije nego što se napravi ijedan pogrešan korak.

Može li Šibenik živjeti samo od turizma?

− Naravno da ne može, ali kad nema druge, to nam je trenutno najvažnija industrija i izvozni proizvod. Istina je da nismo iskoristili niti 10 posto mogućnosti i da se selektivnim turizmom sezona može produljiti na čitavu godinu, a preko turizma mogu se plasirati i poljoprivredni proizvodi, ali i druge vrste robe i usluga.

U kojem se smjeru Šibenik treba širiti?

− Šibenik posljednjih godina konstantno bilježi demografski pad, te je prije bilo kakvog širenja i nepotrebnog trošenja prostora potrebno iskoristiti već devastirane prostore bivših tvornica i vojarni, te unutarnje prostorne rezerve.

Tko su vaši politički uzori?

− Nemam ih.

Koji vam je najuzbudljiviji događaj u životu?

− Kada smo volonterski radili na uklanjanju betonskih zidova u špilji − crkvici u Kanalu sv. Ante. Osjetio se dah te naše bogate i slavne prošlosti.

Koga radije slušate: Thompsona ili Dedića?

− Slušam i jednog i drugog, ali Arsen mi je u srcu od djetinjstva. Na koncu, on je list s naše grane, jedan od najvećih veleposlanika našega grada. U svakoj pismi osjeti se Šibenik.

Koju ocjenu dajete Vladi?

− S obzirom na to da se konstantno gase sjedišta državnih i javnih ustanova u našem gradu, da nisu vraćene vojarne i tvrđava, da ne možemo upravljati svojom rivom i drugim dijelovima pomorskog dobra, da nije skinuta hipoteka s TEF-a, a nije uklonjen ni sav opasni otpad koji narušava zdravlje naših građana, iz perspektive moga grada, ovoj Vladi, kao i onoj prethodnoj, dajem negativnu ocjenu.

Jeste li vjernik, agnostik, ateist?

− Vjernik.

Imovina i životopis

Vaš politički i profesionalni put (karijera)?

− Jedan sam od osnivača udruge “Šibenski građanski forum” i u protekle četiri godine nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću grada Šibenika. Od 1986. zaposlen sam u Carinarnici Šibenik, a od srpnja 2012. do danas u Carinarnici Split na mjestu višeg upravnog savjetnika.

Što stoji u vašoj imovinskoj kartici?

− Osobni automobil ford focus, star 14 godina, osobni automobil peugeot 206, star sedam godina, pasara iz 1974., u suvlasništvu sa suprugom kuća na Jadriji. Nemamo ušteđevine, piše Slobdna Dalmacije.
 

Iz kategorije: Vijesti