Datum objave: 02. Svibanj 2013

Država Općini Tisno darovala 6,4 hektara zemljišta za turističko naselje

Diana Ferić
Diana Ferić

Općina Tisno dobila je do države 64 000 četvornih metara zemljišta u turističkoj zoni Prisliga - Jazine ugovorom koji su danas u Zagrebu potpisali Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i načelnik Općine Tisno Ivan Klarin .
Općina Tisno podnijela je zahtjev za izdvajanje šuma i šumskog zemljišta iz šumskogospodarskog područja te prijenos prava vlasništva u korist Općine Tisno zbog izgradnje i razvoja i turističko-ugostiteljske zone Prisliga-Jazine temeljem Zakona o šumama koji propisuje uvjete izdvajanja šuma i šumskog zemljišta u vlasništvu RH u svrhu izgradnje poduzetničke zone.
To  vrijedno zemljište nalazi se na području KO Tisno i obuhvaća 6,4 ha zemljišta na istočnoj strani brda i uvale Jazine. Općina Tisno podnijela je, na temelju Urbanističkog plana uređenja od dana 23. ožujka 2011. godine,  zahtjev da se ovo zemljište prenese u vlasništvo Općine Tisno.
Slijedi  raspisivanje natječaja za davanje u koncesiju predmetnog zemljišta za izgradnju i  gospodarsko korištenje unutar poduzetničke zone Prisliga-Jazine.,a Općina Tisno uknjižit će se kao vlasnik tog zemljišta.

Iz kategorije: Vijesti