Datum objave: 17. Travanj 2013

Ispunjeni svi uvjeti za realizaciju projekta „Hoteli Šibenik“ na Mandalini

Diana Ferić
Diana Ferić

Usvajanjem Urbanističkog plana uređenja zone „Mandalina – Kuline“ na poluotoku Mandalini omogućena je gradnja hotela, depandansa s  garažama, trgovačko – ugostiteljskih sadržaja i poslovno-stambenih objekata.                                                                                                                                                                  

Usvajanjem Urbanističkog plana uređenja zone „Mandalina – Kulina“, Gradsko vijeće Grada Šibenika na svojoj je posljednjoj sjednici u sadašnjem sazivu ostvarilo sve prostorno – planske pretpostavke za početak realizacije projekta“Hoteli Šibenik“ na poluotoku Mandalini.
Prema usvojen urbanističkom planu investitor, Dogus grupa, može graditi hotel s vilama i yach clubom na parceli površine 24,7 tisuća četvornih metara, hotelske depandanse s garažama na parceli površine oko osam tisuća četvornih metara, trgovačko ugostiteljske sadržaje na parceli površine oko šest tisuća metara te poslovno-stambene jedinice na parceli površine četiri tisuće metara. Osim toga omogućena je gradnja javnih prometnica te uređenje zelenih površina i obalnog pojasa. Kompleks „Hotela Šibenik prostirat će se na površini od blizu 56,5 tisuća četvornih metara, a pripadajući lučki akvatorij ima površinu nešto veću od 32 tisuće metara.
Projekt „Hoteli Šibenik“, kao što je i najavljeno, bit će ostvaren u nekoliko faza prema projektu arhitekta Nikole Bašića.
U obrazloženju odluke o usvajanju Urbanističkog plana uređenja zone „Mandalina – Kuline“ stoji da se izradi plana uređenja pristupilo osobito odgovorno jer je riječ o strateškoj, superiornoj poziciji unutar šibenskog akvatorija koji je kroz dugo povijesno razdoblje korišten isključivo u vojne svrhe, a sada se transformira u zonu visoko kvalitetne nautičke i turističke ponude od osobitog značaja za Šibenik. Izrađivači plana uređenja zone „Mandalina – Kuline“ osigurali su očuvanje ambijentalne vrijednosti tog prostora, povezivanje „Hotela Šibenik“ s marinom u veću programsku cjelinu, gradnju na principima ekološki i energetski održive gradnje i gradnju u etapama.
Kako će izgledati „Hoteli Šibenik“ na poluotoku Mandalini  možete pročitati u intervjuu s arhitektom Nikolom Bašićem koji je objavljen u četrnaestom broju časopisa „Šibenik tim“.

Iz kategorije: Vijesti