Datum objave: 17. Travanj 2013

Nezavisna kandidatkinja Dragica Bašić najavila uvođenje električnih automobila na Murteru

Diana Ferić
Diana Ferić

Dragica Bašić, sadašnja načelnica Općine Murter, naizbore u toj općini izlazi sa svojom nezavisnom listom na kojoj su uglavnom mladi i s tručni  Murterini.                                                                                                            

   

Na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku najavila je u kako je važni dio njezina izbornog programa nastavak aktivnosti na korištenju obnovljivih izvora energije i to solarne energije te uvođenje električnih automobila na otok Murter sve kako bi se maksimalno zaštitio i sačuvao okoliš. Ta po struci diplomirana pravnica, istaknula je kako je u Murteru i u protekle četiri godine dosta napravljeno, ali da ona misli da se može bolje i više za što, kako je istaknula ima viziju. Za mnoge projekte u toj općini, kao što su uvođenje solarne javne rasvjete, projekt Phoenix Arbor i prostorno planiranje, koji su se pokazali dobrim upravo je ona bila nadležna i u sljedećem mandatu želi ih dovesti do kraja i razviti.
„Oko sebe sam okupila mlade, entuzijastične, školovane ljude koji su ostali živjeti i raditi u Murteru i svi smo motivirani da Murteru damo ono što zaslužuje, a to je brži razvoj i napredak. Murter i Murterini su prvi u Hrvatskoj uveli solarnu javnu rasvjetu. Na tome ne namjeravam stati već kroz projekte financirane iz Europskih fondova želim još više unaprijediti Murter“, istaknula je.

Subvencioniranje domaćinstava za uvođenje obnovljivih izvora energije, prvenstveno solarne energije i stvaranje uvjeta za prometovanje električnih automobila neki su od tih projekata. Dragica Bašić smatra da Murterini moraju živjeti od svoje zemlje na Kornatima i da moraju biti uključeni u upravljanje Nacionalnim parkom Kornati i to će, ističe, ako dođe na vlast i omogućiti. U njezinom programu zastupljeni su projekti koji bi trebali mladim ljudima omogućiti da dobro žive i da imaju kvalitetna radna mjesta, ali nije zaboravila niti starije ljude za koje predviđa posebne socijalne programe i utvrđivanje zone za gradnju staračkih domova. 

Na konferenciji za novinare predstavio se i kandidat za zamjenika načelnika  Murterin Krešimir Pleslić koji je rekao da je podržao  Dragicu Bašić zato što  dijele  istu viziju o razvoju Murtera i smatra je osobom koja je puna novih ideja, dobre volje i iskustva te može povezati stare i mlade Murterine.  

Iz kategorije: Vijesti