Datum objave: 28. Studeni 2012

SDP Vodica protiv gradnje sportske dvorane "balona"

Diana Ferić
Diana Ferić

Vodički SDP - ovci oštro se protive izgradnji  takozvane sportske dvorane "balona" uz vodičku osnovnu školu koju je najavila gradonačelnica Grada Vodica Branka Juričev Martinčev, kaže se u priopćenju Gradske organizacije SDP -a Grada Vodica koji tu najavu smatraju "predizbornim balonom".
Naime, vijećnica te stranke u Gradskom vijeću na posljednjoj je sjednici postavila  vijećničkoj pitanje o izgradnji planirane dvorane na što joj je gradonačelnica odgovorila kako se ide  u gradnju montažne dvorane koja će u 1. fazi stajati 1,8 milijuna kuna, a taj je novac već osiguranu- "Prema mišljenju sportske javnosti, sportskih djelatnika i struke, to neće riješiti glavne probleme vodičkih sportaša. U dvorani koju ova vlast namjerava graditi, ne bi se mogla održavati službena natjecanja jer ne bi zadovoljavala propisane tehničke uvjete. Zato bi se natjecanja i nadalje održavala izvan grada, moguće  u Murteru, kao i sada", smatraju SDP -ovci. 

Predlažu da se na istom mjestu izgradi klasična višenamjenska sportska dvorana s oko 400 mjesta za gledatelje, sa svlačionicama i ostalim potrebnim sadržajima. Postoji i idejni projekt takve dvorane  koja bi koštala oko 10 milijuna.  Takva bi dvorana, ističu, riješila sve probleme vodičkih dvoranskih sportova za duže vremensko razdoblje.  Novac koji je u proračunu namijenjen dvorani "balonu" trebao bi se utrošiti u izradu projektne dokumenatcije za pravu dvoranu, a 7 milijuna kuna iz fondova za njezinu izgradnju, zaključuje GO SDP -a Vodica. 

 

Iz kategorije: Vijesti