Datum objave: 20. Travanj 2021

ITF WORLD TENIS TOUR M15 - ŠIBENIK OPEN / Danas počinje završnica Šibenik Opena, ITF teniskog turnira koji se boduje za svjetsku ATP listu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Danas na terenima na Šubićevcu počinje završnica Šibenik Opena, ITF-ovog teniskog turnira koji se boduje za svjetsku ATP listu i ima nagradni fond od 15 000 dolara. Turnir su organizirali Teniski klub Šubićevac i Hrvatski teniski savez uz podršku Grada Šibenika, a na njemu sudjeluju 64 tenisača iz iz 18 zemalja - Hrvatske, Francuske, Brazila, Slovačke, Srbije, Belgije, Perua, Austrije, Češke, Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije,  Kanade,  Italije, Sjeverne Makedonije, Mađarske, Rumunjske, Njemačke.
Organizacija međunarodnog turnira pothvat je u normalnim okolnostima, a održati ga u uvjetima pandemije i globalnih epidemioloških  mjere, doima se kao nemoguća misija. Ipak TK "Šubićevac" i HTS napravili su čudo pa je Šibenik već desetak dana jedna od sportskih metropola svijeta. Za ATP bodove u jakoj konkurenciji natječu se 23 mladih hrvatskih tenisača što je jako dobro jer je riječ o hrvatskoj teniskoj budućnosti koja u sadašnjim okolnostima treba stasati i napredovati što nije ni malo lakoPrvu fazu natjecanja prošla devetorica hrvatskih tenisača; Josip Krstanović, Grgo Dujmović, Marino Jakić, Lovre Erceg, Admir Kalender, Borna Devald, Alen Rogić Hadžalić, Domagoj Bilješko i Luka Mikrut što je izvrstan rezultat. Poznat je i ždrijeb glavnog turnira u kojem su za sada četvorica hrvatskih igrača To su Duje Kekez, koji je ušao na turnir po rankingu te Mili Poljičak, Frane Ninčević i Božo Barun koji su dobili pozivnice organizatora. Trojica hrvatskih tenisača, Domagoj Bilješko, Marin Jakić i Alen Rogić Hadžalić plasirala su se u završnicu turnira koji završava 25. travnja.

Iz kategorije: Sport