Datum objave: 17. Svibanj 2016

FOTO: Elitna regata Farr 40 prvi put u Hrvatskoj, domaćin Šibenik

Šibenik News
Šibenik News

Krešimirovom gradu pripala je čast da bude domaćin prve D-Marin Farr 40 Šibenik Regate koja se po prvi put održava u Jadranskom moru. Riječ je o svjetski poznatoj organizaciji Farr 40 koja okuplja 162 broda u 18 zemalja diljem svijeta, a regate u istoimenoj klasi održavaju se već 19 godina.

 

D-Marin Farr 40 Šibenik Regata okupila je devet posada iz Njemačke, Italije, Monaka, Turske i Hrvatske, te je počela probnim plovom ovog utorka, 17. svibnja.

 

- Ova regata i koncept Dogus grupe sinkroniziran je sa željama i ambicijama grada Šibenika – istaknuo je gradonačelnik Šibenika, Željko Burić, a toj sinkronizaciji vjetar u leđa svakako je dao i dolazak Geoffa Stagga, osnivača i menadžera Farr 40 Organizacije koji se zaljubio u Šibenik i Hrvatsku već pri prvom posjetu gradu u rujnu prošle godine.

 

Pun riječi hvale za D-Resort hotel u Mandalini, u vlasništvu Dogus Grupe, Stagg je kazao:

 

- Ovo je prvi put da se Farr 40 regata održava u Jadranu stoga smo sretni što smo imali priliku doći ovdje, ali žao mi što nemamo više brodova. Siguran sam da će slika regate učiniti dovoljno za Hrvatsku i posebno za Šibenik. Svi su zadovoljni i nikad nisam vidio ljude u timovima da su tako sretni, da su oduševljeni mjestom.


D-Marin Farr 40 Šibenik Regata bila bi teško ostvariva bez Dogus Grupe, stoga domaćin ima itekako razloga za širok osmijeh preko lica.

 

- Drago mi je da smo uspjeli dovesti jednu od najvećih regata na svijetu u Šibenik. Ovo nije samo regata, već razvoj destinacije. Moram reći da mi je drago što nas svojim prisustvom na Regati podržava i Ministarstvo turizma – kazao je Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe za Hrvatsku i Crnu Goru, zahvaljujući i Hrvatskoj turističkoj zajednici kao i Javnoj ustanovi Nacionalni park Krka koje su dale velik doprinos u organizaciji Regate.

 

- Volimo jedrenje kao tvrtka i često se natječemo u pojedinim regatama i kad boravimo u zemljama domaćinima regata, jedino o čemu razmišljamo je da Hrvatska, više od bilo koje zemlje na svijetu, zaslužuje jedno takvo veliko natjecanje. Predivna priroda, savršeni uvjeti za jedrenje, infrastruktura i, najvažnije od svega, duga tradicija jedrenja, mladih, ambiciozni i međunarodno uspješni jedriličari trebaju više ovakvih događanja u zemlji – poručio je Baykan, dodajući da su konačno svi i Dogus Grupa, odnosno D-Marin, Šibenik, ali i Hrvatska u cijelosti spremni za Farr 40.


D-Marin Farr 40 Šibenik Regata održava se od 18. do 21. svibnja, održavat će se svaki dan od 10 do 16.30 sati u vodama oko otoka Zlarina, a na jesen od 21. do 24. rujna, Farr 40 vraća se kao D-Marin Farr 40 Zadar Regata i održat će se, naravno, u susjednom Zadru.
 

Iz kategorije: Sport