Datum objave: 20. Ožujak 2023

SPOMENAR / Šibenski roditelji sami će plaćati i uzdržavati profesora tjelesnog odgoja: -Naša djeca imaju pravo na tjelovježbu i neće trpjeti zbog nesposobnosti šibenskih političara.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Roditelji učenika šibenskih srednjih škola odlučili su da će sami plaćati, uzdržavati i stambeno zbrinuti profesora tjelesnog odgoja u šibenskoj vježbaonici. Odluku su donijeli nakon što šibenska uprava ni dva mjeseca nakon što je profesor tjelesnog odgoja Krsto Krstić premješten iz Šibenika u Split, nije uspojela zaposliti novog profesora.
-Naša djeca imaju pravo na tjelovježbu i neće trpjeti nepravdu zbog nesposobnosti šibenskih političara. - izjavili su predstavnici nezadovoljnih roditelja koji zahtijevaju redovitu i stručnu poduku svoje djece iz tjelovježbe te upozoravaju da je krajnje neodgovorno da iz šibenske Učiteljske škole izađe generacija učitelja koji neće imati poduku iz tjelovježbe i položene ispite iz tjelovježbe.
Iz gradske uprave odgovaraju da nisu ni uz najbolju volju u stanju pronaći novog profesora tjelovježbe. Roditelji su te riječi šibenskih dužnosnika odbacili jer da na Zavodu za zapošljavanje ima mnogo Šibenčana koji su završili učiteljsku školu, a ne mogu naći posla pa žive u bijedi i neimaštini.

Šibenik 20. ožujka 1936.

Iz kategorije: Spomenar