Sidebar Menu

Datum objave: 21. Veljača 2023

8. KuŠIn / Gradska knjižnica u Šibeniku raspisala natječaj za najbolju kratku neobjavljenu priču

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik raspisala je svoj tradicionalni, 8. za redom, književni natječaj KuŠIn za najbolju kratku priču.
Uvjeti natječaja: Na natječaj se mogu javiti punoljetne osobe s prebivalištem u RH. Jedna osoba na natječaj može prijaviti samo jednu, dosad neobjavljenu priču. Jedan od elemenata priče mora biti Šibenik. Priča može biti napisana na standardnom hrvatskom jeziku, na dijalektu, na razgovornom jeziku i slično, smije imati najviše deset kartica teksta, mora biti napisana u Wordovu dokumentu, slovima Times New Roman, veličine 12, s proredom od 1,5. Stranice trebaju biti numerirane.

Budući da je natječaj anoniman, priču treba poslati označenu šifrom, elektroničkom poštom na adresu Knjižnice Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (kao predmet treba navesti KuŠIn). U istoj poruci, u drugom Wordovu dokumentu, treba poslati razrješenje šifre s osobnim podacima (koji neće biti dostupni žiriju): ime i prezime autora, adresu i broj telefona.

Rok za slanje priče je 2. travnja 2023.

Najbolje radove odabrat će tročlano povjerenstvo, u sastavu: Živana Podrug, novinarka, Hamida Šarić, prof. hrvatskog jezika i književnosti, i Omer Rak, književnik. Ti će radovi dobiti novčanu nagradu: prva nagrada je 450,00 EUR, druga 300,00 EUR, treća 150,00 EUR.

Nagrađene priče bit će objavljene na mrežnim i na Facebook stranici Knjižnice u Noći knjige 2023.

Napomena: Knjižnica ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakve sporove vezane za vlasništvo, odnosno autorska prava nad poslanim pričama. Ako neki od sudionika Natječaja pošalje priču na koju nema autorsko pravo ili na drugi način zloupotrijebi tuđa prava, Knjižnica neće snositi nikakvu odgovornost. Autorska i srodna prava pripadaju sudionicima. Knjižnica stječe pravo korištenja priča prijavljenih na Natječaj bez plaćanja naknade autorima. Knjižnica se obvezuje da će prilikom korištenja priča ili ulomaka iz priča navesti ime i prezime autora te naslov priče. Knjižnica ima pravo na objavljivanje priča prispjelih na Natječaj na svojim mrežnim stranicama ili u zasebnoj knjizi (zbirci priča).

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.