Datum objave: 19. Prosinac 2018

Kazališna udurga Virko još jednom oduševila male i velike Šibenčane i napunila šibensko kazalište

Diana Ferić
Diana Ferić

Premaleno je bilo šibensko kazališta da bi primilo sve koji su željeli odgledati novu predstavu šibenske kazališne udruge Virko „Mrazova Vreća“ koja je odigrana u sklopu ''Božićnih čarolija“.

''Mrazova vreća'' je prigodna i edukativna, vesela komedija za djecu, koja ukazuje na odnos koji se uspostavlja u vrijeme darivanja između Djeda Mraza (Božićnjaka), djece i roditelja, i koja na komičan, ali ujedno i poučan način ,pokazuje situacije u kojima se gotovo sva djeca znaju naći. Nastupilo je 25 malih glumaca pučkoškolaca. Za tekst i prepjeve zaslužan je Sergej Mioč, a redateljica je Jelena Žurić, inače pedagoginja u Virku. Kostime je izradila, Željka Erak, a glazbu je napisao Ivo Lesić, a za ton i svjetlo je zaslužan Frane Celić. Tu su predstavu poklonili šibenskoj djeci za nadolazeće blagdane i s obzirom na složenost predstave, plesne i glazbene sekvence nije im baš bilo svejedno kako će sve ispasti. Na kraju su zadovoljni i izvođači i publika.

Malo su razočarani što njihov nastup, koji je pratilo više od 350 gledatelja, nije bio uopće medijski popraćen i što je to ostalo u sjeni kobasica i kuhanog vina na Adventu na kojem su bile kamere, a oni su ispali nevidljivi.

Unatoč velikom interesu tu predstavu više ne mogu prikazati u šibenskom HNK –u jer je svakog dana zauzeto zbog drugih programa.

Virkići su najmlađe razveselili i ''Čudnovatim snjegovićem'' kojeg su izveli dva puta na Adventurici, u galeriji Matija. 

Dramska udruga Virko  postoji već 15 godina. Ponosni su na generacije mladih ljudi koje su kroz godine prošle kroz njihove radionice, a neki od njih su danas uspješni šibenski glumac kao što je Jakov Bilić, a neki studiraju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Kroz Virka je sve te godine prošlo više od 750 djece i mladih.

Iz kategorije: Kultura