Datum objave: 13. Rujan 2018

Jagoda Sablić sa svojim lutkama sudjeluje na Legendfestu u Velikom Taboru

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska spisateljica za djecu i mlade, ilustratorica i članica UNIMA-e Jagoda Sablić sa svojom izložbom lutaka koje pričaju priče o hrvatskim legendama sudjelovat će na Legendfestu u Velikom Taboru koji se održava 15.rujna.

 

Njezine ručno izrađene maštovite lutke Šibenčani su prvi put imali priliku vidjeti proteklog proljeća u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" na izložbi u povodu Svjetskog dana lutkarstva, a potom su bile izložene na Roškom slapu, na Legendfestu na kojem je po njezinoj priči izvedena i lutkarska predstava pred mnoštvom djece i njihovih roditelja.Za Veliki Tabor je izradila i nove lutke prema legendama Hrvatskog zagorja.

 

„Drago mi je što su moj rad prepoznali i u drugim sredinama i zaista se veselim odlasku na Legendfest u Veliki Tabor. Bez lažne skromnosti moram reći da dobivam pozive sa svih strana . Lutke su odlično prihvatila djeca, ali i odrasli. Posebna mi je čast što su moj rad podržali poznati kazališni redatelji Dražen Ferenčina i Zoran Mužić, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin i likovna umjetnica i pedagoginja Zdenka Bilušić“, kaže Jagoda Sablić koja javnost redovito iznenađuje svojim kreativnim projektima.

 

Ona je, uz ostalo, autorica izložbi „Kravata Croata“ , „Šibenska duša“ i „Ruke života“. Napisala je je osam knjiga, od toga dvije knjige poezije i šest slikovnica za djecu: „Mozgalice, pitalice za mudre dječje glavice“, „Potraga za izgubljenim psićem“,“Mali- veliki,Veliki- mali“ i „Seoska farma“, „Četiri godišnja doba“ i „Zagonetna bojanka“.
 

Iz kategorije: Kultura