Sidebar Menu

Datum objave: 10. Srpanj 2018

Jagoda Sablić je sa svojim je lutkama na Legendfestu ispričala legende Krke

Diana Ferić
Diana Ferić

Legendfest, koji je održan prošlog vikenda na Roškom slapu, oduševio je brojne posjetitelje tog dijela NP Krka,a veliko zanimanje, posebno djece, izazvala je lutkarska predstava „ Lutke pričaju legende „Krke“ za koju je tekst napisala i lutke i scenografiju izradila Jagoda Sablić, a govori o tomu kako su zle vještice pretvorile princa Hrvoja u žapca s univerzalnom porukom da ljubav pobjeđuje svako zlo. Uz nju glumile su i Sineva Jurković i Lana Meter. Djeca su bila oduševljena.

U sklopu Legendfesta bile su na Roškom slapu izložene i druge lutke koje je izradila Jagoda Sablić,a koje je prvi put javnosti pokazala na izložbi u Šibeniku, organiziranoj u povodu Svjetskog dana lutkarstva.

Inače Legendfest je na Roški slap doveo brojne radionice, vile i vilenjake tako da je ta dva dana bio pravi raj na zemlji u kojem su odrasli uživali jednako kao i djeca.

Kostime za "žive vile" izradila je šibenska modna kreatorica Karmen Herceg.
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.