Datum objave: 16. Ožujak 2018

Šibenske "Gimnazijalke" s gostima napunile Kazalište i oduševile svojim a capella pjevanjem i repertoarom

Diana Ferić
Diana Ferić

Ovacijama publike u prepunom šibenskom kazalištu ispraćeni su na kraju večerašnjeg koncerta klapa šibenske gimnazije Antuna Vrančića „Gimnazijalke“ i njihovi gosti koji su održali koncert za pamćenje, kakvog se, kakao je kazala Lorana Antunac, voditeljica „Gimnazijalki“ ne bi zastidjele ni renomirane klape. Ravnatelj Gimnazije mr.sc. Josip Paić nazvao ih je gimnazijskim biserima i svakoj članici klape poklonio po jedan cvijet,a članice klape su se svojoj voditeljici, nakon što se popela na binu, uručile prigodni poklon zato što ih vodi i razumije i, kako su kazale, kada imaju svoje žute minute.

 

Gimnazijalke su oduševile publiku svojim glasovnim interpretacijama, a capella pjevanjem, ali i raznovrsnošću repertoara koji se kretao od narodnih pjesama do obrada Abbe.
Koncert je počeo dvjema izvedbama Gimnazijalki i to narodnih pjesama „Dobra večer Uzorita“ i „Murtilica lipo cviće“, a onda je red došao na prve goste – studenticu pjevanja Andreu Paić i Bornu Erceg na klaviru koji su izveli Puccinijev Quando men vo i „Daleko me biser mora“ iz Tijardovićeve operete Mala Floramye.

 

Potom su ponovno na scenu stupile Gimnazijalke s pjesmom „Sinoć san se s malin rukovala“ i Detoruovom „Zaljubila sam se“, u obradi članice te klape Marije Vuletin.
Sljedeći gost na večerašnjem koncertu bio je Brane Bubića koji je otpjevao svoju pjesmu „Tila bi vratiti“ s prošlogodišnjih večeri šansone te Arsenov „Odlazak“ koji je zajedno s njim pjevala i publika.

 

Gimnazijalke su potom otpjevale „Nemoj šiti stara majko“ i „Cetinu“, a onda se čulo nešto posve drukčije –njihova Mala klapa koju čini dio Gimnazijalki izveo je I see fire i Wind of change, a nakon toga su zapjevale ponovno Gimnazijalke i to „Zemlju“ i „Cvijet čežnje“.

 

 

Publiku je jednako oduševio i kvartet glazbenih nada, učenika Gimnazije od kojih su dvoje već na Glazbenoj akademiji i to Šime Buha na klaviru, Nikolina Kapitanović na flauti, Zvonimir Perković na violončelu te Matej Vukić na trubi koji su odsvirali Jacksonovu pjesmu „Billie Jean“ za koju je aranžman napisao Šime Buha.

 

Krešendo su unijele Gimnazijalke sa spletom pjesama grupe Abba po aranžmanu Marije Vuletić, a sve je završilo Šibenskom baladom koju su izveli svi večerašnji izvođači.

 

Bio je to drugi samostalni koncerti klape „Gimnazijalke“ koje su se već etablirale i nastupaju na mnogim glazbenim večerima i manifestacijama, a voditelji su bili prof. povijest Neven Đurić i dvije učenice Gimnazije.

 

Klapu Gimnazijalke čine Tonka Belamarić, Marija Cvita Gulam, Antonela Šupe, Maja Pučić, Sara Koljnrekaj, Marija Vuletić, Nikolina Kapitanović, Ana Reškov, Tajna Zorica, Petra Juričić i Paula Čičmir.

 

Jedino što je kvarilo dojam na večerašnjem koncertu bile su prazne fotelje u prva dva reda gledališta  za koje su pozivnice dobili uzvanici iz šibenskoj javnog  i kultunog života, ali se nisu pojavili. 

Inače, sav prihod od ulaznica bit će uplaćen za liječenje jednoj učenici Gimnazije.
 

Iz kategorije: Kultura