Datum objave: 07. Siječanj 2017

FOTO: Zavirili smo na probu 'Gaćica', pogledajte kadrove s kazališnih dasaka

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Šibenski fotograf Ante Baranić svojim fotoaparatom zabilježio je neke od najzanimljivijih trenutaka s kazališnih proba glumačke trupe čiji članovi tumače uloge u predstavi 'Gaćice' u režiji nagrađivane Nine Kleflin, dobro poznate redateljice domaćoj publici.

 

Riječ je o predstavi nastaloj prema tekstu Carla Sternheima, a prema adaptaciji holivudskog filmaša, Stevea Martina čiju produkciju za ovu priliku potpisuje Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku.

 

Upravo 'Gaćicama' šibenski teatar nastavlja kazališnu sezonu u 2017. godini, tim više što je riječ o hrvatskoj praizvedbi djela koje će sigurno pobuditi maštu gledatelja. - 'Gaćice' nisu samo seks-farsa. To jest priča o seksu koji se nikad ne dogodi, kao i priča o iluzijama koje nam pruža ljubav, ali to je i dosta više od toga. To je studija o onome što očekujemo od drugoga - pojasnila je nedavno redateljica Nina Kleflin.

 

Uloge u predstavi tumače šibenski glumci Franka Klarić, Oriana Kunčić, Šime Bubica te Jakov Bilić, uz gostujuće Armina Ćatića i Miju Jurišića.

 

Predstava se kostimografski i scenski vraća u prvu polovicu prošlog stoljeća, a ukoliko ćemo suditi prema viđenom s fotografija s proba mogla bi to biti još jedna od predstava koja će ''izlizati' gume kombija gostujući po hrvatskim pozornicama. 

 

Prije toga, glumačka ekipa priprema se za hrvatsku praizvedbu do koje je ostalo još vrlo malo. Praizvedba je ubilježena za ponedjeljak, 9. siječnja, s početkom u 20 sati. Reprize su na rasporedu 10. i 11. siječnja.

 

 

Iz kategorije: Kultura