Datum objave: 24. Listopad 2015

Miss Hrvatske Maja Spahija u Kinu će ponijeti 130 naušnica od šibenskih pidoča za misice iz cijelog svijeta

Šibenik News
Šibenik News

 

Šibenska umjetnica Ana Šunjerga osmislila je i izradila naušnice koje će Miss Hrvatske 2015. Maja Spahija nositi u Kini i darivati djevojkama iz cijelog svijeta.

Na izboru za Miss Svijeta već je godinama običaj da se natjecateljice međusobno daruju lijepim predmetima koji simbolično predstavljaju zemlju iz koje dolaze. Prošlogodišnja misica Antonija Gogić oduševila je djevojke iz cijelog svijeta anđelima od kukuruzne komušine koje je izradila bjelovarska Socijalna zadruga „Pružimo ruke“. Miss Hrvatske 2015. Maja Spahija na kineski otok Hainan sa sobom će ponijeti jedinstvene naušnice šibenske umjetnice Ane Šunjerge izrađene od dagnji.

„Od Turističke zajednice Grada Šibenika koja je pokrovitelj Maji Spahiji dobila sam zadaću napraviti nešto lijepo, jednostavno i što karakterizira naš grad. Šibenik je poznat po uzgajalištima dagnji i inspiracija je došla sama po sebi, a rezultat su jedinstvene naušnice ukrašene pleterom i narančastom bojom koju često susrećemo u bogatoj baštini grada. U izradi nakita od dagnji koristim se raznim materijalima i tehnikama, a najveći umjetnički poticaj daju mi oblici koje je priroda već stvorila pa ponekad nastojim kod školjke zadržati prekrasne reljefe koje ostave morski puževi i samo s malim detaljem dodati svoj kreativni potpis.“ – kaže Ana Šunjerga.

Maja Spahija je oduševljena ljepotom i posebnošću naušnica koje će ponijeti na izbor u Kinu i uvjerena da će njen dar izazvati jednaki ushit kod 130 misica iz cijelog svijeta.

 

Iz kategorije: Kultura