Datum objave: 05. Travanj 2012

Sutra: Dva besplatna događaja po cijeni jednog

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Glazbena udruga Šibenski kanal organizira veliki dvostruki event na Veliki petak, a sve za  nula kuna. „Pišem jedan, pamtim dva - jedan event, dva sadržaja“, podrazumijeva promociju
knjige“'Soundtrack života; samopomoć glazbom“ poznatog hrvatskog glazbenog kritičara, novinara i publiciste Anđela Jurkasa i koncert kosovskog rock sastava Gillespie.
Promocija „Soundtracka života“ u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić počinje u 19 sati, a predstavit će je autor uz pomoć predsjednika udruge Šibenski kanal Rade Kristića i još jednog posebnog gosta. Knjiga „Soundtrack života“ ili samopomoć glazbom je svojevrsni glazbeni vodič koji vam za svaki dan u godini predlaže izvođača čije pjesme vam pomažu da lakše prebrodite dan. Logično je da uz knjigu o glazbi dolazi i CD, a Jurkas nudi 24 autorske kompozicije u trajanju od oko 73 minute. „U toj minutaži je u nekoliko šarolikih glazbenih stilova presječen život kroz storytelling, soul, funk, rap, disco, rock and roll, folk, spoken word“, nabraja Jurkas na svojoj službenoj web stranici.

Gillespie: indie rockeri velikog potencijala

Jurkasov glazbeni vodič najbolji je uvod u glazbenu poslasticu koja se iste večeri održava ispred buffeta Nostalgija na Trgu Ivana Gorana Kovačića. Oko 21 sat zaprašit će balkanski underground rock sastava Gillespie iz kosovske Prištine, a u Šibeniku natupaju u sklopu svoje  europske turneje. Dosad su izdali dva albuma : "Nje dite e zakonshme" (Običan dan) i "Numroj N'Numratore!" (Računam pomoću abakusa!), te EP „Femme Fatale“, a sve svoje albume publici distribuiraju potpuno besplatno. Ova indie rock četvorka poznata je i kao veliki zagovaratelj ekologije i života u čistom i zdravom okolišu. Gillespie su svojevrstan uzor mnogim bendovima koji trenutno djeluju na Kosovu, a da se nisu našli u vremenu u kojem im je na mnogim mjestima bilo nemoguće nastupati zbog kosovskog strogog viznog režima, neupitno je da bili prepoznati kao jedni od značajnijih bendova u Ex-Yu regiji.

Glazbena udruga Šibenski kanal nakon makedonskih sastava Xa xa xa i Bernays Propagande, uspješno u naš mali grad nastavlja dovoditi još uvijek nedovoljno cijenjena glazbena imena iz ex YU regije, a sve s ciljem obogaćivanja nezavisne scene u Šibeniku. U nadi i vjeri da će naši sugrađani prepoznati inicijativu i upisati, a kasnije i zapamtiti neki od ova dva zanimljiva eventa u trajnu memoriju, iz Šibenskog kanala pozivaju vas da budete dio ove male, a naglasimo i besplatne, književno- glazbene manifestacije.

Iz kategorije: Kultura