Datum objave: 15. Siječanj 2014

Teško je!

Hrvoje Horvat
Hrvoje Horvat

Prošetate li gradom, upalite li malo televiziju i vidite sve one ljude koji su uspjeli nešto napraviti u životu i kažete sami sebi, blago njima. Kako im je lijepo, kako imaju lijepu kuću kako imaju dobar novi auto, kako im je super u životu.

Svi tako pričaju i kažu, ovaj je krao, ovaj je imao sreće, ovom su roditelji već bili bogati, pa je samim time logično da je i on bogat. To što kažete možda nije iz zavisti ali je sigurno izgovor za vaš neuspjeh. Nitko ne vidi te ljude dok nisu bili bogati, dok su se mučili i radili kada im je išlo i kada im nije išlo. Nitko ne vidi kada su se oni mučili da bi to postigli i jedno je sigurno nije im bilo lako.

Lako? Nema ništa lako! Znam da bi svi htjeli dobiti na lotu i misle da bi onda svi problemi bili riješeni, ne onda bi vam tek problemi došli na vrat. 80% ljudi koji dobiju na lotu nakon pet godina su dužni više nego što su bili prije dobitka na lotu!

Sve što vrijedi danas za to se treba potruditi i lagano se ništa ne dobiva! Možete dobiti na lotu, možete naslijediti nekretnine, ali to je trenutni dobitak koji brzo splasne. Svi smo mi kao mala djeca koja kada dobiju igračku igraju se njome dva dana i igračka završi u kutiji s ostalim igračkama. Sve što dobijete a niste se potrudili za to ne cijenite! Poklonjeno nema vrijednost! Vrijednost ima ono što vi stvarate svojim radom i svojim trudom!

Želite li posaditi vrt? Morate kopati, morate zalijevati, morate potjerati sve ptice i kukce koji vam to hoće pojesti i oduzeti!!! Tako je u svemu što radite, morate kopati, zalijevati i paziti da vam drugi ne oduzmu. Tada to ima vrijednost za vas!

Samo danas oduzimaju prije nego počnete! Oduzimaju vam san! Oduzimaju vam vjeru da vi to možete. Društvo je postalo stravično, to “da ne možete” se uglavilo u našim glavama, strah od neuspjeha, strah od ismijavanja. To je ono što nas ubija prije nego što počnete, nedostatak vjere u sebe! U crkvi kažu vjeruj u boga, a bog je tebe stvorio na sliku svoju, to znači da moraš vjerovati u sebe!! Vjeruj u sebe više nego što vjeruješ ovima oko tebe!  Vjeruj da je teško! Ako misliš da je lagano, kada postane teško odustat ćeš! Odustaneš li od sebe i svog sna. Život postaje mizerija! Kroz život se ne prolazi lagano, nego teško. Što prije to shvatiš to će ti biti lakše.

Sreću donosi napredak u onome što radite. Odlično je to da ono što je teško danas sutra će biti lagano! Kada uđete u teretanu i gledate one nabildane ljude koji dižu dvjesto kila u čučnju, a vi jedva dvadeset, a vama je tih dvadeset teško, a njima je tih dvadeset smiješno lagano. Samo morate znati da su i oni jednom bili na nivou kada je bilo dvadeset kila teško i nisu ostali na dvadeset kila, nego kada im je postalo lagano uzeli su teži uteg, pa onda još teži. Da bi mišići rasli trebamo stalno dizati teže i teže utege, da bi vi rasli treba vam biti u životu stalno teže i teže kako bi vam ovih sadašnjih dvadeset kila bilo lagano kroz čitav život!!

Zato krenite odmah, sada. Krenite u akciju i neka vam bude teško! Ako vam nije teško, ako vam je lagano ne dajete svoj maksimum.  Ako vam je lagano idete sporo prema napretku. Ako vam je lagano, život će vam biti težak!! Neka vama bude teško da vam život bude lagan! 

 
Iz kategorije: Minuta pozitive